BARVANJE STREHE KOT ODLIČNA REŠITEV ZA OBNOVO STREHE PRED POSTAVITVIJO SONČNE ELEKTRARNE

Barvanje strehe je že dolgo znana rešitev za obnovo strešnih kritin za katero staro streho povrnemo v novo. Tak način prenove strehe je zelo enostaven in hiter, kar je pa ključnega pomena pa je , da je učinkovit. Za omenjeni postopek se odloča zmeraj več posameznikov, ki želijo ohraniti zdravo strešno kritino. Vse več pa je tudi tistih strank, ki zaupajo prenovo strehe s pomočjo barvanja pred montažo sončnih celic.

ponuja vrsto alternativnih rešitev tudi pri predpripravi sončne elektrarne. V primeru, da se odločite za montažo le-te je pomembno zavedanje v kakšnem stanju je streha. Vsako resno podjetje, ki vam bo izvajalo montažo sončnih panelov na streho, bo pred začetkom del preverilo stanje strešne kritine. Barvanje strehe ali obnovo bodo zahtevali v primerih ko je površina že stara in na izgled ne izgleda dobro. V tem primeru je seveda najboljša rešitev, da se odločite za zaščito strešnikov z zaščitno barvno prevleko. Tako boste obstoječo streho lahko pomladili in zaščitili za prihodnjih 20 – 25 let. Barvanje strehe vam lahko zagotovi najbolj cenovno in kvalitetno učinkovito rešitev za dobro podlago pri nadaljnji izvedbi montaže panelov. Potrebno se je zavedati, da je strešna površina, ki se nahaja pod vašo elektrarno še toliko bolj občutljiva na vpijanje vlage v material. To na dolgi rok pomeni slabšanje veziv v strešnem materialu in z časom tudi razpadanja strešnikov.

Barvanje strehe vam lahko prihrani veliko stroškov v nadaljnjih letih, ko imate že postavljeno elektrarno in vam teče garancijska doba. V primeru, da strehe pred postavitvijo sončne elektrarne ne zaščitite in se vam potem pojavijo težave, imate velike probleme in stroške saj je potrebno odstraniti vse panele ter šele nato lahko zamenjate streho. Barvanje strehe vam omogoča kvalitetno zaščito strehe pred postavitvijo sončnih celic.