Poganjalec pomaga pri zdravemu razvoju vašega otroka

Poganjalec je super didaktična igrača za vašega malčka. Kakovosten poganjalec razvija motoriko otroka tudi, če ni še shodil, vendar je seveda primeren tudi za starejše otroke, ki ga imajo res radi. To je igrača, na kateri otrok sedi in ima tri ali štiri kolesa. Lahko je v obliki kolesa, avtomobila, tovornjaka, nakladača ali v številnih drugih oblikah, ki jih otroci obožujejo. Otrok bo tako skozi igro, ko bo sebe in igračo poganjal po dvorišču ali travniku, razvijal svojo motoriko in živčevje. To je izjemno pomembno za vsakega otroka, ker je to nujen predpogoj, da se njihovi možgani razvijejo in postanejo odločni ter uspešni odrasli ljudje. Zato ga privoščite svojemu otroku.

Kvaliteten poganjalec naj bo del otroštva vašega otroka

Poganjalec je super igrača in je lahko lesena, kovinska ali plastična. Največkrat se starši odločajo za naravne materiale, ki so tudi okolju bistveno bolj prijazni. Poganjalci niso samo prevozno sredstvo, s katerim otrok pride hitreje na cilj, ampak so igrača, ki spodbuja domišljijo in se otrok poistoveti z raznimi vlogami, kot si poklici ali odrasle osebe, ki ga obkrožajo.
Otroci imajo poganjalce zelo radi, ker se tudi počutijo odlično, če se gibljejo na svežem zraku ali tudi v stanovanju, če zunaj ni lepo vreme. Z njimi lahko dirkajo, če je otrok večji ali prevažajo stvari in se pretvarjajo, da so gradbinci na primer ali avtoprevozniki.

poganjalec
Vse to razvija njihovo motoriko domišljijo in čustva, da postajajo vsestranski in razviti. Zato naj bo kvaliteten poganjalec del otroštva vašega otroka, saj jih je danes veliko na razpolago in so ugodne cene. Včasih so take igrače domači mojstri sami sestavljali in so jih imeli redki otroci, danes pa to ni več privilegij, ampak kar že nuja.

Kako izbrati pravega poganjalca za otroka

Poganjalci so precej različnih velikosti in oblik. Za najmlajše otroke so na štirih kolesih in so nizki, običajno v obliki avtomobila z volanom, s katerim lahko otrok usmerja vozilo. Poganja pa ga z lastnimi nogami. Ti poganjalci so nizki, ker mora otrok sam sesti nanj in pa da imajo nizko težišče, zaradi česar so stabilni in se ne morejo prevrniti.
Za starejšega otroka je super poganjalec na štiri ali tri kolesa. Ponavadi so leseni s tremi kolesi v obliki majhnega otroškega kolesa, katerega otrok poganja z nogami, namesto s pedali. Malo so večji, zato so primerni za nekoliko večje otroke obeh spolov, ker jih obožujejo tudi deklice.
Večji poganjalec je lahko na tri ali dve kolesi in je še vedno enak mehanizem torej na pogon na lastne noge. Otrok se bo z njim uči ravnovesja in bo pripravljen kasneje na vožnjo s pravim kolesom, ki se ga bo priučil dosti hitreje, kot če ne bi imel poganjalca.
Kateri material boste izbrali, je vaša osebna odločitev, saj so vsi materiali, če kupite kvalitetnega poganjalca, otrokom prijazni, kot tudi barve na njih, drugače ne morejo prejeti certifikata, da se ta izdelek lahko na naših tleh prodaja za otroke. Oblike so zelo različne in katerega boste kupili, je največ odvisno od okusa vašega otroka. Če je malo večji, naj izbere kar sam. Morda mu le malo pomagate pri odločitvi, če bo v dilemi in seveda, poskrbite, da bo izdelek kvaliteten ter predvsem varen na za uporabo za vašega torka.