Prostostoječi pomivalni stroji prihranijo čas in energijo

Odličen način za prihranek časa in energije pri pomivanju posode so prostostoječi pomivalni stroji. Toda preden se odpravite v trgovino in ga kupite, je pomembno, da opravite raziskavo in ugotovite, katera vrsta pomivalnega stroja je primerna za vas in vašo družino. Obstajata dve glavni vrsti pomivalnih strojev: vgradni in prostostoječi pomivalni stroji. Prostostoječi pomivalni stroji imajo v primerjavi z vgradnimi nekaj prednosti. Prvič, običajno so cenejši. Drugič, njihova namestitev je lažja, saj jih ni treba vgrajevati v kuhinjske elemente. In tretjič, lažje jih je premakniti, če boste morali pomivalni stroj prestaviti.

Prostostoječi pomivalni stroji

Kako izbrati ustrezen pomivalni stroj?

Prva stvar, ki jo morate upoštevati pri izbiri pomivalnega stroja, je velikost. Prostostoječi pomivalni stroji so na voljo v različnih velikostih, od kompaktnih modelov, ki lahko naenkrat pomijejo šest pogrinjkov, do velikih modelov, ki lahko pomijejo 12 ali več pogrinjkov. Če imate majhno družino, vam bo zadostoval kompaktni model. Če pa imate veliko družino ali imate pogosto na obisku prijatelje, boste potrebovali večji model. Naslednja stvar, ki jo je treba upoštevati, je, koliko vode in električne energije bo porabil vaš pomivalni stroj. Najučinkovitejši pomivalni stroji porabijo manj kot 10 litrov vode na cikel in manj kot 1 kilovatno uro električne energije. Vendar so ti modeli običajno dražji. Če imate omejen proračun, poiščite pomivalni stroj z energijsko razredom A++ ali A+. Ti modeli so še vedno dokaj učinkoviti in vam bodo prihranili denar pri računih za energijo. Če želite izvedeti, koliko vode in električne energije bo porabil vaš pomivalni stroj, preverite nalepko na izdelku ali vprašajte prodajalca v trgovini. Na koncu razmislite o tem, katere funkcije želite imeti. Nekateri pomivalni stroji imajo funkcijo odloženega starta, ki omogoča, da pomivalni stroj nastavite tako, da začne pomivati pozneje. Drugi modeli imajo samodejni dozirnik detergenta, kar pomeni, da vam ob vsaki uporabi pomivalnega stroja ni treba odmerjati detergenta.

Zakaj so prostostoječi pomivalni stroji cenejši?

Obstaja nekaj razlogov, zakaj so prostostoječi pomivalni stroji cenejši od vgradnih modelov. Prvič, prostostoječi stroji ne potrebujejo namestitve, ki je lahko draga. Drugič, samostoječi pomivalni stroji so običajno manjši od vgradnih modelov, zato porabijo manj vode in energije. Poleg tega so prostostoječi stroji pogosto v akciji, saj niso tako priljubljeni kot vgradni modeli. Če torej iščete ugodno ponudbo, je lahko prostostoječi pomivalni stroj prava izbira.

Kako delujejo prostostoječi pomivalni stroji?

Prostostoječi stroji imajo običajno zmogljivost približno 12 pogrinjkov, zato so idealni za manjša gospodinjstva. Večina modelov ima na voljo več programov, zato lahko izberete tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Odvisno od modela lahko izbirate tudi med različnimi temperaturami vode in intenzivnostjo pršenja. Pri samem pomivanju posode prostostoječi stroji uporabljajo različne curke in senzorje, da delo opravijo hitro in učinkovito. Voda se v pomivalni stroj najprej dovaja z dovodno cevjo. Nato gre skozi cikel predpomivanja, preden se razprši na posodo. Cikel pomivanja običajno traja približno 45 minut, v tem času pa se voda črpa skozi pomivalni stroj pod visokim tlakom. To pomaga odstraniti vso močno umazanijo in madeže s posode. Ko je cikel pomivanja končan, se v pomivalnem stroju sproži cikel izpiranja. Pri tem se skozi pomivalni stroj prečrpa čista voda, da se odstranijo ostanki detergenta ali delci hrane. Na koncu se v pomivalnem stroju začne cikel sušenja, v katerem po notranjosti kroži vroč zrak, ki pomaga posušiti posodo. Večina prostostoječih pomivalnih strojev ima vgrajen sistem za sušenje. Zdaj, ko veste, kako delujejo prostostoječi stroji, lahko izberete pravi model za svoje potrebe. Na voljo je veliko različnih blagovnih znamk in modelov na trgu, zato se pred nakupom dobro pozanimajte. Prostostoječi stroji so odličen dodatek za vsak dom, s pravim modelom pa lahko uživate v brezhibni posodi z minimalnim naporom.