Žar zabave so odlična priložnost za druženje

Bliža se poletje, kar pomeni, da bo sezona piknikov na prostem, kjer žar ne sme manjkati, kmalu v polnem zagonu. Če še nimate svojega žara, ga le čim prej nabavite – pomagate si lahko s spletno stranjo https://furlan.si/prodajni_program/plinski-zari/, kjer boste našli veliko ponudbo plinskih žarov, ki so zelo praktični za uporabo.

Poletje je čas za zabave

Zamislite si tole sliko – poletje je, vikend je pred vrati, ravno razmišljate, kaj bi počeli, ko vas pokliče prijatelj in vam reče, da naslednji dan pripravlja piknik na svojem vrtu. Obljubi vam odličen žar program, obilo osvežujoče pijače, kopanje v bazenu, kopico dobrih prijateljev … Le kako bi se lahko temu uprli?! Le nor človek bi zavrnil tako ponudbo.

Poletne (pa tudi pozno spomladanske ali zgodnje jesenske) zabave so vedno razlog za veselje in večina ljudi jih obožuje. Razlog verjetno tiči v tem, da so zabave na prostem veliko bolj »svobodne«, prosto se lahko gibljete, če je vrt dovolj velik, se lahko igrate z otroki, morda se uležete pod drevo, skratka, ambient je veliko bolj sproščen, kot pa če npr. praznujete rojstni dan v neki gostilni. Najlepši čar poletnih zabav pa je, da zanjo niti ni treba imeti kakšnega posebnega razloga, prijatelje in znance lahko povabite na svoj vrt pač zato, ker ste si zaželeli druženja in radi uporabljate svoj žar.

žar
Obstajajo samostoječi plinski žari, ki imajo dodane noge, vzamete pa lahko tudi plinske žare, ki jih postavite na želeno površino.

Žar ne sme manjkati v nobeni letni (vrtni) kuhinji

Ste tudi vi svoj dom zgradili tako, da imate ob hiši velik vrt z letno kuhinjo? Potem morate skoraj gotovo imeti tudi žar – brez žara tako rekoč ni letne kuhinje. Zakaj bi namreč na prostem kurili štedilnike na drva ali pa indukcijsko ploščo ipd., ko pa so jedi z žara veliko bolj okusne, predvsem pa hitro pripravljene. Prednost žara v letni kuhinji je tudi to, da lahko poleti, ko je zelo vroče in se nikomur ne da ure in ure stati za štedilnikom, zelo hitro in brez pretiranega napora pripravite okusna kosila za svoje najdražje. Tudi s pomivanjem posode ne boste imeli veliko dela, saj ne boste potrebovali kopico posod, žari pa so zelo enostavni za čiščenje. Če si omislite plinski žar, bo stvar še nekoliko bolj enostavna, saj ga ne boste rabili predhodno segrevati (torej kuriti oglja ipd.), temveč ga enostavno prižgete, počakate par minutk in že ga lahko uporabljate, pa še pospravljati ne boste rabili (npr. pomesti oglja itd.).

Plinski žari običajno zavzamejo precej manj prostora od npr. žarov na oglje, tudi njihov transport je lažji. Vse kar potrebujete za delovanje plinskega žara je plinska jeklenka, ki vam bo služila dlje časa kot pa vreča oglja. Obstajajo samostoječi plinski žari, ki imajo dodane noge, vzamete pa lahko tudi plinske žare, ki jih postavite na želeno površino.

Kupite torej svoje najljubše meso in zelenjavo, postavite jih na rešetke žara in pustite, da se vse samo speče (vmes le nekajkrat obrnite meso, saj gotovo ne želite jesti zažganih jedi), sami pa se medtem sproščajte na ležalniku ali kakorkoli že.

žar
Najlepši čar poletnih zabav pa je, da zanjo niti ni treba imeti kakšnega posebnega razloga, prijatelje in znance lahko povabite na svoj vrt pač zato, ker ste si zaželeli druženja in radi uporabljate svoj žar.

Kateri tip žara je zame najboljši?

Težko rečemo. Vsak tip žara (plinski, električni, kamnit ipd.) ima določene prednosti in slabosti, sami pa morate presoditi, čemu boste dali prednost. Če imate zelo velik vrt in uživate v peki na prostem, ob tem pa ste pripravljeni dlje časa čakati, da se žar segreje, lahko posežete po statičnem kamnitem žaru ali žaru na oglje. V kolikor pa nimate potrpljenja, vam bodo zagotovo bolj prav prišli električni ali pa plinski žari, ki se zelo hitro segrejejo, zato imate lahko kosilo narejeno že v nekaj minutah. Seveda pa je okus hrane povsem drugačen, če jo spečete na žaru na oglje. Kot rečeno, idealne možnosti ni, vse pa je odvisno od vaših potreb. Pred nakupom žara se je dobro posvetovati s strokovnjaki oz. prodajalci v trgovini, ki vam lahko natančneje predstavijo lastnosti posameznih žarov in tako pripomorejo h končni odločitvi.

Toplejši dnevi kar kličejo po vrtnih zabavah pri prijateljih, kjer dobre volje in obilo hrane ter pijače gotovo ne manjka. Ne čakajte na to, da vas pokličejo prijatelji – odločite se za nakup svojega žara in vi povabite prijatelje, znance, sosede, kogarkoli pač in naj se zabava prične. Nad povabilom bodo navdušeni tako mladi kot stari, če pa imate zraven hiše še bazen ali kakšna igrala, bodo otroci še bolj uživali, starši pa bodo imeli mir in se bodo lahko popolnoma sprostili.