Anti ageing nego je potrebno začeti uporabljati ob prvih znakih staranja kože

Koža je naš največji organ in velikokrat ni negovana, kot bi bilo potrebno. To sploh velja za kožo na obrazu in vratu, ki sta tudi najbolj izpostavljeni zunanjim vplivom, obenem pa sta bolj občutljivi. Čeprav staranja ni mogoče preprečiti, je mogoče staranje kože upočasniti in zmanjšati videz gubic. Čimprej je treba začeti z nego obraza, ki pomaga pri upočasnjevanju staranja kože. Na trgu je ogromno linij, ki so namenjene negi zrele kože in med njimi je Anti Ageing Neovita zagotovo med bolj učinkovitimi.

Zakaj uporabljati anti ageing kozmetiko?

Znaki, da se koža počasi stara, se začenja pojavljati že v poznih dvajsetih letih, po 35. letu pa je treba začeti resno razmišljati o negi za zrelo kožo. Koža se z leti tanjša in postaja bolj suha. Potem so tu še ostali procesi v koži, ki zmanjšujejo proizvodnjo kolagena in ostalih vitaminov in mineralov, ker naredi kožo manj čvrsto in sijočo. Z leti se koža začenja tudi slabše regenerirati in ponavljajoči obrazni izrazi povzročajo nastanek gub. Zato navadna kozmetika ni več dovolj in je za tako kožo potrebno začeti uporabljati anti ageing variante. Kozmetika, ki pomaga proti hitremu staranju, gub ne bo preprečila ali izbrisala, kot bi se to zgodilo pri botoksu, vsekakor pa bo koža na videz videti mlajša. Za čim dalj mlajši videz kože, se lahko ogromno naredi v mladosti, torej preventivno, ko koža še nima znakov staranja.

Kako upočasniti staranje kože?

Koža na obrazu se bo ne glede na vse z leti starala. Obstaja pa več načinov, kako upočasniti ta proces oz. kako doseči, da bo koža izgledala mlajša, kot je v resnici. V prvi vrsti je treba imeti zdrav življenjski stil, torej zdravo prehranjevanje in pitje zadostne količine vode ter spanje in čim manj stresa.

Kot je že znano, pa je največji sovražnik staranja kože sonce. Zato je pomembno, da čimprej začnete nositi sončno kremo z UVA in UVB zaščito, poleg tega pa se čim bolj izogibajte soncu in nosite sončna očala, ki ščitijo občutljivo kožo okoli oči. Sončna krema naj ima čim višji faktor in naj bo taka, da je primerna za obraz. Obstaja več različnih vrst sončnih krem, tudi take, ki poleg zaščite pred soncem ponujajo še anti ageing nego. Sončno kremo je potrebno nanesti vsak dan, to pomeni tudi takrat, ko je zima ali oblačno vreme. Škodljivi UV žarki prihajajo tudi skozi oblake, zato je koža na udaru tudi takrat. Najbolje je, da sončno kremo nanesete ne glede na vreme, saj se lahko vremenska napoved v trenutku spremeni.

Staranje kože povzroča tudi kajenje. Verjetno ni neznano dejstvo, da kajenje hitro postara kožo. Poleg ostalih negativnih lastnosti, nikotin tudi krči žile v zunanjem sloju kože, zaradi česar je preskrba s kisikom in hranili manjša. Zaviral naj bi tudi tvorbo kolagena, ki je odgovoren za čvrstost kože. Kadilcem se zaradi ponavljajočih enakih gibov okoli ustnic bolj pogosto pojavljajo gube.

Za mladosten videz kože je potrebna vsakodnevna nega kože zjutraj in zvečer. Ne pozabite, da je k negi obraza vključen tudi vrat, ki ga marsikdo zanemari. Za boljše rezultate so najboljši anti ageing izdelki, ki so narejeni posebej za zrelo kožo in vsebujejo hialuronsko kislino in ostala potrebna hranila, ki čvrstijo kožo. Anti ageing linijo kozmetičnih izdelkov ponuja tudi Neovita, ki zagotavlja visoko učinkovitost. Pri izdelkih, ki jih uporabljate vsakodnevno je pomembno tudi, da ne vsebujejo alkohola, ki tako kot zaužit alkohol, škoduje koži in jo izsušuje.

Za optimalni učinek je priporočljiv mesečni obisk kozmetičnega salona, kjer s posebnimi aparati še bolj prodrejo v globino kože, kar z domačimi pripomočki velikokrat ni mogoče. Izkušena kozmetičarko bo poskrbela tudi za ostale nepravilnosti na koži in vam svetovala, kateri izdelki so najbolj primerni za vas in kako jih uporabljati. Anti Ageing nega Neovita poleg osnovne nege z izdelki proti staranju uporablja še ultrazvok, s pomočjo katerega aktivne sestavine prodrejo v globino kože, kar pripelje do boljših rezultatov.