Gumijaste preproge za avto so izjemno funkcionalne in lepe

Preproge za avto imajo dvojno funkcijo. Zaščitijo avtomobil pred umazanijo in vlago ter so tudi zelo estetske. Avtomobili namreč nimajo največkrat neke resne zaščite pred umazanijo, snegom, soljo, ledom, kamenčki in podobnim, kar prinesemo v avto s čevlji. Najbolj učinkovita je dejansko gumijasta preproga za avto, ki je izdelana iz kvalitetne gume na inovativen način, da zadrži vso umazanijo ter vodo, ki se ne razlije naprej. Gumijaste preproge za avto so iz kvalitetne gume, ustvarilo pa jih je inovativno slovensko podjetje ter so edinstvene na svetu. Na razpolago imajo vse vrste preprog za vsa vozila, le prave morate izbrati.

Gumijaste preproge za avto zadržijo tekočino in snov

Kakovostne gumijaste preproge za avto so izdelane z visokim robom. Ta zadrži lahko do nekaj litrov razlite tekočine, ne da bi se razlezla in vpila po tekstilni površini avta. Če ste prišli v avto z mokrimi čevlji, dežnikom ali snegom na čevljih in se bo ta stopil, bo vaš avto varen. Tudi pred soljo, če ste hodili po posoljenih površinah med sneženjem.

preproge za avto

Gumijaste preproge za avto zadržijo katero koli drugo tekočino, tudi, če se vam polije kaj sladkega, na primer, če se vam ali otroku polije sok ali pade na tla sladoled, kar se rado zgodi. Če se polije olje, ali pa druge tekočine, jih bo preproga zadržala na tistem mestu, kjer so se polile, ne da bi se razlile naprej.

Kako to deluje? Enostavno tako, da so te preproge narejene s posebnimi  kanali iz gume, ki so med seboj ločeni. Tako so speljani po preprogi, da se tekočina zbere ob robovih in ne ogroža same vožnje. Ostane tam, dokler preproge ne vzamete iz avta.

Take preproge za avto je lahko vzeti iz avta, ker so enostavno pripete z gumbi na tla. Odpnete jih in s preproge, zlijete ter stresete vse, kar se je na njej nabralo. Če še ni čista, jo zelo enostavno sperete z vodo ali čistilom. Posuši se izjemno hitro, ker je vodoodporna in že jo lahko namestite takoj nazaj. Sperete jo lahko tudi pod pritiskom, če je umazanija bolj trdovratna ali zasušena in spet bo kot nova.

Kako izbrati prave preproge za vaš avto?

Niso vsake preproge za avto primerne za vaše vozilo. Vozila so različno izdelana in so tudi različnih velikosti. Dno avta na voznikovi in sovoznikovi strani je oblikovano od znamke do znamke ter modela avta različno. To velja tudi za preproge, ki so pred zadnjimi sedeži v avtomobilu.

Zato morate izbrati pravo velikost preproge za avto, da se bo ujemala z dnom avtomobila in da jo boste lahko res trdno pritrdili na tla. Namreč ni dobro, da bi drsela po podu in vas ovirala pri vožnji, sploh pri zaviranju.

Obstajajo klasične dimenzije preprog in pa posebne. Vedno preverite na sami embalaži ali pri prodajalcu, za katere znamke in modele avtomobilov so določene oblike in velikosti gumijastih preprog izdelane. Tako boste najbolj zanesljivo izbrali prave. Če vam to še vedno ni preveč jasno oziroma niste gotovi v svojo odločitev, lahko še vedno pokličete prodajalca in preverite pri njem, ali ste se pravilno odločili.

Pa tudi, če ste zgrešili, boste lahko gumijaste preproge za avto zamenjali za prave. Odpeljete se do prodajalca z avtom in z računom, pa bo poskrbel za vas, da vam bo izbral prave preproge ter vam jih namestil v avto.

Kar se tiče same barve, je guma seveda črna, kar je zelo estetsko in elegantno. Zaradi tega se tudi ne opazijo žlebovi in prekati. Zgleda, kot da imate dno avta pokrito z lepo preprogo. Namerno so te preproge oblikovane estetsko ter funkcionalno hkrati, da so tudi okras vašega avta in ne samo, da vam pomagajo ohranjati avto čist.

Zaradi njih se dno avta ne bo scufalo in obrabilo ter postalo grdo sivo ali rjavo zamazano, kar se rado dogaja pri tekstilnih podih v avtu, ki so večina svetlejših barv.