Zakaj je dodatno pokojninsko zavarovanje tako pomembno za vašo finančno varnost?

Dodatno pokojninsko zavarovanje je namenjeno tistim, ki razmišljate odgovorno o svoji prihodnosti, ko boste upokojeni. Znano je, da pokojnine niso visoke, o čemer se seveda sami lahko prepričate, koliko boste prejeli pokojnine, ko ne boste več delovno aktivni. Večjo finančno varnost si lahko zagotovite na tej povezavi https://www.prva.si/pokojninsko-zavarovanje/dodatno-pokojninsko-zavarovanje kjer se lahko predhodno posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo naredil natančen izračun pokojninske rente, ki jo boste prejemali ob upokojitvi. Prej, kot začnete, bolj bo dodatno pokojninsko zavarovanje za vas učinkovito.

Zakaj se čim prej vključiti v dodatno pokojninsko zavarovanje?

Če ste še mladi in je vaša pot do pokojnine še dolga, potem boste seveda plačevali manjše premije za dodatno pokojninsko zavarovanje dlje časa, da boste prišli do dostojne rente za pokojnino. Višina rente je odvisna od tega, kolikšno pokojnino hočete imeti, koliko boste mesečno vplačevali in koliko časa.
Dlje časa, kot se nalaga vaš denar, več časa bo pokojninski sklad vaše prihranke plemenitil, da bodo v prihodnosti dosegali večje zneske. To pa ni tako enostavno doseči, še posebej v teh turbulentnih časih, zato je dobro, da prepustite vlaganje strokovnjakom, če se sami na to ne spoznate. Tako boste zagotovili, da bo dodatno pokojninsko zavarovanje res učinkovito čez toliko let, ko se boste upokojili.

dodatno pokojninsko zavarovanje

Kaj pa, če ste že na sredi ali proti koncu delovne dobe?

Dodatno pokojninsko zavarovanje je možno neglede na vašo delovno dobo. Kasneje, kot se vključite, večje zneske se vam priporoča vlagati, da bi dosegli enak učinek, kot če bi v pokojnino vlagali 20, 40 ali več let. Vendar nikoli ni prepozno. Če boste imeli v starosti dovolj denarja za živeti, boste brezskrbni in nasmejani. Hkrati boste razbremenili svoje otroke, da bi vas morali vzdrževati, če bi potrebovali zdravniško oskrbo ali dom za ostarele. To pa je res vredno. Ob tem se boste tudi sami super počutili, ker boste samostojni in neodvisni od nikogar.

Kakšno je pokojninsko stanje trenutno v Sloveniji?

Na žalost je v Sloveniji tako, da je vsako leto pokojnina manjša. Trenutno dosega le 60 % osnovne plače delavca, zaposlenih, ki financirajo pokojnine pa je vse manj. Tudi plače niso več visoke, razen v redkih izjemah, zato so tudi pokojnine nižje, kar vse je povzročila kriza, ki je vsako leto globja. Pomanjkanju denarja v prihodnosti se izognete tako, da vlagate v dodatno pokojninsko zavarovanje.
Dobra novica pa je to, da če vlagate v pokojninsko zavarovanje potem ste upravičeni do davčne olajšave, kar je seveda odlično. O tem vam bo več povedal na vašo zahtevo svetovalec, zato ga le pokličite. Gre za edino varčevanje, v katerega je vključena subvencija države.
V pokojninsko varčevanje se lahko vključite kot posameznik. Drug način pa je, da se vključite kot kolektiv, za kar so posebne ponudbe in vam bo pri tem pomagal pokojninski svetovalec. Takšen način zavarovanja prinaša številne prednosti tako vam, ko tudi delodajalcu in se je vredno dobro o tem pozanimati.
Pokojninski sklad upravlja preko 300 milijonov kapitala in ga plemeniti za vse svoje stranke tako, da investira v najbolj donosne ter varne naložbe za vašo prihodnost.