Katera kriptovaluta ima večjo možnost za dolgoročni obstoj?

Čedalje več se v medijih govori o kriptovalutah. Gre za industrijo, ki je v letu 2017 naredila tak skok v rasti, kot ga ni naredila nobena druga.

Laiki in nevedneži govorijo o tem, da bo balon počil, tisti pogumni in željni zaslužka so si kupili računalnike in programe za rudarjenje kriptovalut, spet drugi so stvari vzeli v svoje roke in se začeli izobraževati. Ogromno ur in dni je potrebnih, da poiščeš prave informacije, če nimaš ob sebi poznavalca kriptovalut in nove ekonomije, o čemer na slovenskih fakultetah še ne učijo. Tudi naši profesorji se morajo o tem še izobraziti.

Vendar roko na srce, današnja ekonomija se razvija bistveno hitreje, kot stvari lahko pridejo na šolske programe. Tehnologija gre s svetlobno hitrostjo naprej in samo tisti, ki se bodo tako hitro lahko prilagajali, bodo uspeli ali se ohranili.  Leto 2017 je tudi leto kriptovalut. Od začetka leta 2017 do konca leta so porastla za preko 1500%, kar se ni zgodilo nobeni industriji.

kriptovalute svet

Seveda tako hitro rastoči trg buri polno duhov in zato je v medijih in na spletu zaslediti ogromno napačnih informacij, pa negativnih člankov o dobrih kriptovalutah in pozitivnih informacij o nenujno dobrih. Google ima en zanimiv algoritem, da se članki, ki se več berejo, znajdejo višje pod določeno ključno besedo. Ljudje pa raje beremo negativne informacije, ponavadi zato, da najdemo v njih zadoščenje, da je nam morebiti bolje kot tistemu, ki piše.

Pa se vrnimo h kriptovalutam, ki so v zadnjih decembrskih dneh naredile dodobra pretres med vlagatelji, investitorji, saj je bila velika večina le-teh v rdečih številkah. Še poseben padec je doživel nesporni pionir in prvak med kriptovalutami, Bitcoin. Iz 20.000 USD je padel skoraj za polovico, posledično pa so negativne korekcije doživele tudi ostale kriptovalute. Spremljate jih lahko na coinmarketcap.com.

Tudi na ravni Evropske unije se čedalje več govori o kriptovalutah in njihovi regulaciji. Seveda anonimnih kriptovalut uradno ne bodo podprli, zato so v letošnjem letu tudi sprejeli direktivo, da bodo morale imeti kriptovalute v blockchain vgrajen protokol KYC- know your customer (protokol spoznaj svojo stranko), s čimer bo onemogočena anonimnost.

Naslednji pomemben atribut za obstoj kriptovalute in zagotovitev konstantne rasti pa je v njeni uporabnosti. Če danes pogledamo coinmarketcap.com in kriptovalute, ki kotirajo tam gor, z izjemo Bitcoina, z drugimi praktično ne moreš kupiti ničesar. Koliko trgovcev po svetu sprejema Bitcoin, pravzaprav ne ve natančno nihče, v medijih se pojavljajo predvsem veliki trgovci, ki so se mu zaradi izjemnega nihanja cen in previsokih provizij odpovedali. Posledično se je zgodil domino efekt in padec cene, kar bodo sedaj poskušali njegovi privrženci popraviti.

Na drugi strani pa imamo na centraliziranem trgu kriptovaluto, ki je že v osnovi zasnovana kot globalna rezervna kriptovaluta, namenjena malemu človeku in trgovcem po vsem svetu. Namenjena je torej uporabnosti, kar pogrešamo pri ostalih kriptovalutah.

Imenuje se Onecoin. Na odprti trg bo šla  8.10.2018 pod kratico ONE, do takrat pa lahko pridete do nje preko priporočitelja in nakupa izobraževalnega paketa OneAcademy.

Podjetje sledi svoji viziji in strategiji, da gre z razvojem naprej korak za korakom in ničesar ne prehiteva. Dne 16.2.2017 je odprlo trgovsko platformo dealshaker.com, ki postaja globalna e-trgovina s svojo kriptovaluto ONE. Tej platformi se je v desetih mesecih priključilo že več kot 55.000 trgovcev, čedalje več tudi iz Slovenije.

Podjetje Onecoin bo ob prvi obletnici spletne trgovine dealshaker.com organiziralo EXPO in to ne kjerkoli, pač pa v naši neposredni bližini, to je v Zagrebu, v času od 16.2. – 18.2.2018. Na njem se bodo predstavili trgovci, ki že sprejemajo kriptovaluto ONE za svoje produkte in storitve in delili z nami svoje izkušnje.

Analitiki in strokovnjaki namreč pri kriptovalutah pogrešajo ravno uporabnost. S kriptovalutami ne morejo plačati osnovnih življenjskih potrebščin, kar pa se bo v prihodnje spremenilo. Zagotovo po 8.10.2018. Taki kriptovaluti tudi napovedujejo dolgoročno možnost obstoja.

Ob novem letu vam želim, da svoj dragoceni čas investirate v zadeve, ki vam bodo na dolgi rok služile in vam zagotavljale blagostanje. Zagotovo je ena od takih investicij, vlaganje v lastno znanje. Naj bodo to tudi izjemno kvalitetni izobraževalni paketi OneAcademy.

Do informacij o njih pridete s preprostim povpraševanjem poslanim na elektronski naslov polona.ajdic@gmail.com ali net4life1@gmail.com.