Mini stretch folija za vse vaše potrebe pakiranja

Zelo raztegljiv plastičen film, ki se ovije okoli predmetov, se imenuje mini stretch folija. Elastičnost raztegljive folije omogoča, da po raztezanju ohrani prvotno obliko, zato je idealna za zavijanje in pritrjevanje predmetov nepravilnih oblik. Mini stretch folija je tudi odporna na vlago in zagotavlja odlično zaščito pred umazanijo, prahom in vlago. Mini stretch folija se pogosto uporablja za zavarovanje palet z izdelki med prevozom. Z ovijanjem raztegljive folije okoli palete lahko zagotovite, da izdelki med prevozom ostanejo varno na mestu. To preprečuje, da bi se izdelki premikali in poškodovali. Poleg zaščite izdelkov med prevozom lahko raztegljivo folijo uporabite tudi za zaščito izdelkov med skladiščenjem. Z ovijanjem raztegljive folije okoli izdelkov jih lahko zaščitite pred prahom, umazanijo in vlago. Mini stretch folija je na voljo v različnih širinah in debelinah, da ustreza vašim posebnim potrebam. Za prepoznavnost blagovne znamke jo lahko po meri natisnete z imenom ali logotipom vašega podjetja. Če iščete učinkovit način za zavarovanje in zaščito izdelkov med prevozom ali skladiščenjem, je raztegljiva folija idealna rešitev.

Mini stretch folija

Kako se izdela raztegljiva folija?

Mini stretch folija je zelo elastičen material, ki se uporablja za zavijanje in zaščito izdelkov med prevozom. Izdelana je iz linearne smole polietilena nizke gostote (LLDPE) in vsebuje dodatke, ki ji dajejo dodatno trdnost in prožnost. Postopek izdelave raztegljive folije se začne z ekstrudiranjem smole LLDPE v dolge liste. Ti listi nato gredo skozi vrsto valjev, ki raztezajo in usmerjajo molekule smole. Postopek raztezanja poveča elastičnost materiala in ga naredi manj občutljivega za trganje. Po raztezanju se folija ohladi in razreže na zvitke želene širine.

Kakšne so prednosti uporabe raztegljive folije?

Mini stretch folija ima številne prednosti pred drugimi vrstami embalažnih materialov. Je močna in trpežna, hkrati pa lahka in enostavna za uporabo. Raztegljiva folija zagotavlja tudi visoko raven zaščite pred prahom, vlago in drugimi okoljskimi dejavniki. Poleg tega je zelo vsestranska in se lahko uporablja za pakiranje izdelkov vseh oblik in velikosti. Pri izbiri stretch folije je treba upoštevati več dejavnikov, kot so vrsta pakiranega izdelka, velikost in teža tovora ter okolje, v katerem bo izdelek shranjen ali poslan. Drugi vidiki vključujejo raztegljivost in razteznost folije ter prozornost in barvo folije. Ko iščete mini raztegljivo folijo, morate upoštevati velikost predmeta, ki ga želite oviti, in debelino folije. Debelejša kot je folija, večjo oporo bo zagotavljala ovitemu predmetu. Če na primer zavijate velik kos pohištva, boste potrebovali debelejšo folijo, kot če zavijete majhno vazo.

Kako shranjujem raztegljivo folijo?

Raztegljivo folijo je treba hraniti v hladnem in suhem prostoru, ki ni izpostavljen neposredni sončni svetlobi. Idealna temperatura skladiščenja je med 10 in 20 stopinjami Celzija. Mini stretch folija, ki je bila izpostavljena ekstremnim temperaturam, lahko postane krhka in izgubi elastičnost.

Mini stretch folije so priročne za uporabo

Med mini stretch folije uvrščamo rolice manjše teže. Standardne širine so 100 mm, 125 mm in 250 mm pakirane v karton. Pri uporabi raztegljive folije je treba upoštevati navodila proizvajalca in vse potrebne varnostne ukrepe. Zlasti je treba paziti, da ne pridete v stik s kožo in očmi, saj lahko material povzroči draženje. Raztegljiva folija je izdelana iz materiala na osnovi nafte, zato ni biološko razgradljiva. Vendar jo je mogoče reciklirati skupaj z drugimi vrstami plastike. Lahko jo tudi ponovno uporabimo, če jo previdno odstranimo z izdelka, ki ga pakiramo.