Smiljan Mori: Reprogramirajte svoj um!

Vsak si v življenju želi uspeha in končno, tudi sreče. Vendar nekateri nikoli ne pridejo do tega. Kje tiči problem? Vsak uspeh in doseganje zastavljenih ciljev je sestavljen iz več malih korakov, ki pa bi jih nekateri radi preskočili ali pa za neuspeh krivijo druge. Dejstvo je, da je vsak za svojo srečo in uspeh odgovoren sam, zato se je treba vseh dvomov znebiti. To naredite tako, da spremenite vaše misli in podzavest. Smiljan Mori je eden najbolj cenjenih motivacijskih govorcev in coachev v Evropi. S svojim znanjem pomaga ljudem, kako reprogramirati svoj um, da začnejo verjeti vase in moč pozitivnih misli uporabijo za doseganje svojih ciljev.

Podzavestni in zavestni um

Smiljan Mori je mnenja, da preden začnete z reprogramiranjem svojega uma, morate sploh vedeti, kaj je zavestni in podzavestni um. Zavestni um je vsaka stvar, ki jo naredite z nekim namenom. Torej, če dvignete kozarec, ste to naredili zavestno in se tega zavedate. Ko pa govorimo o podzavestnem umu, pa je situacija nekoliko drugačna. Podzavestni um je skupek nekih prepričanj in navad, ki jih ima vsak, ampak se jih večina ne zaveda. Zavedate pa se jih ne, ker je to tako vtisnjeno v vašo zavest, da je to del vaše osebnosti. Ampak v veliki večini vas podzavestni um ovira in vam ne pusti, da ste srečni in dosegate uspehe. Če pa se začnete zavedati tistega glasu, ki vam vsak dan govori pozitivne ali negativne stvari, pa ga lahko zavestno začnete spreminjati, dokler zavestne odločitve ne postanejo podzavestne.

Vse izhaja iz notranjosti

Vsak življenjski coach, med njimi tudi Smiljan Mori, vam bo rekel, da vse izhaja iz notranjosti. Vsak dan se največ pogovarjate sami s seboj. Sedaj pa pomislite, ali je vaš notranji monolog pozitiven ali negativen? V večini primerov je negativen. Večina se pogosto osredotoča na negativne stvari in jih sami pri sebi premlevajo. To se dogaja čisto podzavestno in šele, ko začnete biti pozorni na besede, ki jih govorite sami sebi, vidite, kako negativni ste. Ampak Smiljan Mori pravi, da lahko vse spremenite, če se le za to odločite.

Odločite se

Ko se začnete zavedati, kako negativen je vaš notranji monolog, se morate odločiti, ali želite to spremeniti. Morda se odločitev zdi preprosta, ampak če se odločite, da se želite spremeniti, ste se podali na dolgo in težko pot, opozarja Smiljan Mori. Morate si določiti jasen cilj in si obljubiti, da boste to izvedli do konca, pa tudi, če bo to trajalo dolgo časa. Soočili se boste z vsemi svojimi strahovi in morda boste hoteli odnehati. Ampak ne odnehajte. Zavedati se morate jasnega cilja, ki ste si ga zastavili in ta pot vam bo prinesla neizmeren uspeh.

Začnite se zavedati

Najpomembnejši korak je, da se zavedate svojih negativne misli, pravi Smiljan Mori. Ko se začnete zavedati negativnih misli, jih začnite zavestno spreminjati. Vsako negativno misel spremenite v pozitivno stvar.  Če vam torej podzavest govori, da nečesa niste naredili dovolj dobro, si zavestno povejte, da je bila stvar dobro narejena. Na začetku se vam bo zdelo, kot da si lažete. Ampak lažete si v vsakem primeru, zakaj si torej ne bi lagali pozitivno? In ko si boste dovolj časa pozitivno lagali, boste začeli v to verjeti in takrat se je vaš podzavestni um spremenil.

Vizualizacija

Smiljan Mori pravi, da je za učinkovito reprogramiranje uma potrebna vizualizacija. To pomeni, da se umirite in si začnete predstavljati vaše cilje, kot da so že uresničeni. To lahko izvajate zvečer pred spanjem, lahko pa si tudi med dnevom vzamete nekaj minut časa, da si sebe predstavljate tam, kjer želite biti. Pravijo, da ljudje privlačijo uspeh ali neuspeh glede na svoje misli in dejanja. In Smiljan Mori se s tem strinja. Pozitivna vizualizacija je pomembna, da se vam ta pozitiva vtisne v podzavest.

Kakšna je vaša okolica?

Za svoj uspeh je vsak odgovoren sam. Na to vpliva njegovo podzavestno mišljenje. Podzavestni um pa črpa informacije iz vseh strani. Smiljan Mori svari na negativne vplive iz okolja. Če nekdo vsak dan posluša negativne ljudi, ki se vedno pritožujejo nad življenjem in krivijo druge za svojo nesrečo, tudi drugi okoli njih začnejo kmalu tako razmišljati. Če pa želite svojo podzavest navaditi na pozitivnost, ki vas bo vodila v uspehe, pa se morate obdati s pozitivnimi ljudmi. Čez čas boste opazili, da tudi vi razmišljate bolj pozitivno, če je vaša okolica pozitivna.