Oblikujte si svoja sanjska vhodna vrata!

Razmišljate, da bi zamenjali stara vhodna vrata? Pravilna izbira vhodnih vrat je zelo pomembna, saj so del naše hiše ali stanovanja, omogočajo dostop do notranjosti našega doma in so prva stvar, s katero se srečajo naši obiskovalci. Zato morajo moderna vhodna vrata biti predvsem dovolj varna, funkcionalna in estetsko dovršena. Ste vedeli, da si lahko oblikujete svoja vrata, čisto po vaših željah? Nakup vhodnih vrat je investicija za daljše obdobje, zato dobro razmislite, kakšna vrata si želite.

vhodna vrata zelena

Na kaj morate biti pozorni, ko kupujete vhodna vrata?

Varnost – to je najpomembnejša stvar, ki jo morajo vhodna vrata zagotavljati. Vsi si želimo, kar se najbolje da zaščititi svojo družino in svoje imetje. S kvalitetnimi vhodnimi vrati, ki so izdelana iz trpežnih in obstojnih materialov, to ne bo težko. Da bodo dovolj varna, morajo imeti varnostne cilindre, pravo debelino profila, nasadila z varnostnimi elementi, če ste izbrali vrata z dodatkom stekla, pa mora biti steklo dovolj debelo. Za dodatno varnost pa lahko poskrbite s ključavnico z večtočkovnim zaklepanjem. Še več varnosti, pa vam nudijo dodatne aplikacije, ki si jih lahko namontirate, kot je naprimer odklepanje vrat na prstni odtis. Lahko si tudi omislite še dodatno osvetljavo, ki bo krasila vaša vrata, hkrati pa pregnala nezaželjene goste.

Toplotna in zvočna izolativnost – odvisni sta od tega, iz kakšnega materiala so vaša vrata, kakšna je debelina vrat in kako so montirana. Ker so vhodna vrata še vedno ena izmed šibkih točk pri izolaciji za vašo hišo, se je pametno odločiti za vetrolov. Tako bodo energijske izgube še manjše.

Izgled vrat – verjetno si želite, da bi vaša hiša z novimi vrati izgledala še bolj moderna. Izbirate lahko med različnimi dizajni, barvami in stili vrat. Pozorni bodite na to, da izberete vrata, ki se bodo stilsko ujemala s pročeljem vaše hiše in da ne bodo barvno preveč izstopala.

Cena vhodnih vrat – je odvisna od tega, kakšna vhodna vrata izberete. Glede na vrsto materiala, dodatnih varnostnih elementov, dimenzij, stila vhodnih vrat, deleža zasteklitve, se cene zelo razlikujejo. Naj vam nizka cena ne bo vodilo pri nakupu, ampak se osredotočite na kvaliteto. Med ponudniki, izberite takšnega, ki vam bo znal dobro svetovati in vam po možnosti ponudil akcijsko ceno.

Garancija – vsak kakovosten izdelek ima garancijo, zato ponudnika pred nakupom vprašajte, koliko let garancije vam lahko ponudi. Prodajalci kvalitetnih vrat, nudijo deset let in več garancije na vhodna vrata.

Montaža vrat – je pomembna, saj je od tega odvisna tudi življenjska doba vrat. Če so vrata slabo zmontirana, se izničijo vse dobre lastnosti. Zato se pri ponudniku pozanimajte, koga ima v ekipi. Boljše je, če ima svoje monterje, saj ima tako več nadzora, kot pa če sodeluje z zunanjimi podizvajalci.

vhodna vrata modra

Oblikujte si svoja vhodna vrata

Veliko ponudnikov vhodnih vrat ima na voljo spletno orodje, ki ga imenujemo konfigurator vrat. Znotraj tega orodja si lahko sami sestavite vrata popolnoma po svoji želji. Izberete barvo, material, razne varnostne dodatke, kljuke, dizajn, stil vrat, kakšno izvedbo želite, nato pa sliko znotraj orodja dodate sliki vašega pročelja. Sestavite lahko tudi več slik in jih primerjate med sabo. Na sliki lahko spreminjate barvo, obliko, dodajate kar vam manjka, odstranite, kar se vam zdi odveč. Popolnoma sami si lahko oblikujete svoja sanjska vhodna vrata. S konfiguratorjem si boste zelo olajšali nakup vhodnih vrat. Poleg tega, da si jih boste sestavili čisto po svoji želji, boste tudi ponudniku zelo olajšali delo, ko vam bo želel predstaviti svoja vrata. Tako bo točno vedel kakšna vrata želite, mogoče vam bo le še svetoval glede kakšne podrobnosti, na katero ste pozabili. S tem mu boste tudi omogočili, da vaša sanjska vhodna vrata izdela v najkrajšem možnem času.