Optimizacija spletnih strani – pomembno je, da je vaša spletna stran optimizirana

SEO je kratica, ki v angleščini pomeni Search Engine Optimization, v slovenščini pa ta izraz imenujemo optimizacija spletnih strani. Gre za postopek, ko izbrano spletno stran SEO strokovnjaki pripeljejo na top oziroma najboljše pozicije v Google iskalniku. Če se sprašujete, zakaj samo v Googlu? Ker je to najpomembnejši spletni iskalnik na svetu, saj ga uporablja več kot 70 % uporabnikov spleta. Če potrebujete optimizacijo vaše spletne strani, potem kontaktirajte podjetje Spletni partner in najboljši strokovnjaki na tem področju v državi bodo vašo spletno stran povzdignili do vodilnih mest v spletnem iskalniku.

Postopek – optimizacija spletnih strani, bo na vašo stran na spletu pripeljala obiskovalce, ki že iščejo produkte ali storitve, ki jih ponuja vaše podjetje. Zato je zelo pomembno, da ste na prvi strani Google iskalnika, če vas tam ni, potem praktično ne obstajate, saj zelo malo uporabnikov spleta in vaših morebitnih strank klikne na drugo, kaj šele na tretjo stran ponujenih iskanj. Pomembno je, da izberite (prave) ključne besede, za katere bi želeli, da se vaše podjetje uvršča na prvo stran iskalnika med iskanimi zadetki. Ključne besede morajo opisovati vaše podjetje, produkte in storitve, SEO strokovnjaki pa bodo poskrbeli, da bodo potencialne stranke na spletu našle prav vas.

Optimizacija spletnih strani – potek po korakih. To so štirje zelo pomembni koraki, ki jih je treba opraviti v pravem vrstnem redu, da je optimizacija vaše spletne strani opravljena učinkovito in kakovostno.

optimizacija spletnih strani

Najprej je treba narediti pregled obstoječega stanja
SEO strokovnjaki se vsakega posameznega projekta lotijo tako, da dobro pregledajo in ocenijo obstoječe stanje. Poiščejo napake, ki jih tudi odpravijo, in naredijo najboljšo možno strategijo, ki ji kasneje tudi striktno sledijo.

Sledi analiza ključnih besed za dotično spletno stran
Kakovostna optimizacija spletnih strani vedno temelji na obširni in natančni analizi ključnih besed. SEO strokovnjaki bodo za vašo spletno stran poiskali najbolj primerne ključne besede, seveda jih lahko predlagate tudi sami, pomembno je, da “delajo” za vašo spletno stran. Za ključne besede velja pravilo “več je več”, zato je pomembno, da so izbrane take ključne besede in (daljše) besedne zveze, ki imajo dovolj mesečnih iskanj.

Zatem sledi ureditev spletne strani za ON site optimizacijo
Prav vsaka kakovostna spletna stran mora slediti določenim ON site pravilom, tudi vaša, če želite, da se bo v iskalniku uvrščala visoko. Zato je treba poskrbeti, da bo vaša spletna stran optimalno urejena za ON site optimizacijo. S kakovostno in zanimivo vsebino, ki vsebuje izbrane ključne besede, boste obiskovalca dlje obdržali na spletni strani, kar zazna tudi Google in ugotovi, da je vaša stran pravi zadetek za potencialne stranke. Izbrane ključne besede zato uporabljate v naslovu, v H1 oznaki, vsebini in URL naslovu, tako bo Googlu iskalniku takoj jasno, pod katero ključno besedo naj v iskalniku pokaže vašo vsebino.

Za konec je še ureditev OFF site optimizacije
V zadnjem četrtem koraku pa je treba opraviti še OFF site optimizacijo, brez katere uspeha ne bo. V tem koraku je treba zagotoviti zadostno količino zunanjih povezav na vašo spletno stran, saj se bo le tako lahko vaša spletna stran dejansko tudi pojavila med TOP zadetki v iskalniku.

Zakaj je optimizacija spletnih strani tako zelo pomembna?
Ker vam optimizacija spletnih strani omogoča, da boste zares na vašo spletno stran pripeljali kakovostne obiskovalce in potencialne stranke, kar jih je danes mogoče dobiti na področju digitalnega marketinga. Sicer pa SEO optimizacija lahko pomaga pri povečevanju obiska in, kar je najpomembneje, povečanju prodaje kot tudi pri povečevanju prepoznavnosti vašega podjetja, blagovne znamke, produktov in storitev.

Optimizacija spletnih strani – lahko jo opravite tudi sami, vendar …
Seveda lahko SEO optimizacijo opravite sami, vendar je bolje, da delo za vas opravijo SEO strokovnjaki. Optimizacija spletnih strani lahko poteka na več načinov, a le dotični so učinkoviti in odobreni s strani Googla. Zato je tako pomembno, da vam na pomoč priskoči podjetje, ki se profesionalno ukvarja s SEO optimizacijo, kot je podjetje Spletni partner, da ne boste spletni strani naredili več škode, kot koristi.