Parketi, kot si jih želite

Prenavljate dom oz. opremljate novogradnjo in ste se odločili, da bi položili parket v dnevno sobo in spalnico. Super odločitev, a naj vas opozorimo, da ni vsak parket kvaliteten, zato se odločite za parket podjetja Floor experts. V podjetju bodo poskrbeli, da bodo vaše želje in ideje že kmalu položene v vašem domu. Že od nekdaj je znano, da les pričara toplino in sproščenost v domu, hkrati pa se odlično poda tako s starinsko kot tudi z moderno opremo v prostoru. Prav zato je lesena talna obloga – parketi – izjemno priljubljena izbira za vse, ki želite košček narave v prostorih svojega doma. Ker je parket oz. lesena talna obloga naravni material, ga lahko enostavno kombinirate s kamnom, steklom in tudi z različnimi kovinami.

Različni parketi ponujajo veliko možnosti
V zadnjih letih je tehnologija izdelave parketa izredno napredovala in tudi zato so danes na voljo parketi v številnih barvnih odtenkih, površinskih obdelav in gradacij. Pri izbiri drevesnih vrst (parketa) je vsekakor na prvem mestu hrast, sledijo mu še jesen, oreh, macesen, bor in mnogi drugi. V spletni ponudbi tako najdete hrastov parket v več kot 250 različnih dimenzijah, barvnih odtenkih, gradacij in površinskih struktur.

Parketi za naraven pridih in toplino v domu
Parket je tradicionalno znan po svojem doprinosu topline, domačnosti in narave v vsak dom, kjer je položen. Ker je narejen iz pravega lesa, ima naraven pridih, ki je spet vse bolj cenjen. Zato ni nič nenavadnega, da je že več kot 100 let med najbolj iskanimi in zaželenimi talnimi oblogami. Vse do danes ni izgubil svojega čara in vrednosti, preživel je tudi različne druge modne trende talnih oblog in zdaj je spet zelo zaželen, saj se lahko kombinira tudi z moderno opremo stanovanja.

parketi

Parketi so primerni tako za stanovanjske kot druge objekte
Danes položen parket najdemo tako rekoč v vseh bivalnih prostorih, ker uspešno nadomesti keramiko, se z njim lahko srečamo tudi v kopalnicah. Parketi pa se znova vračajo tudi v različne javne prostore, kot so na primer bari, restavracije, pisarne in hoteli. To pa zato, ker so odporni tudi na večje obremenitve. Pod pogojem, da so parketi pravilno položeni in vzdrževani, lahko svojo funkcionalnost in lep videz obdržijo več let, v dom pa vnesejo toplino in pristnost domačnosti. Za vse ljubitelje toplovodnega talnega gretja, imamo še eno dobro novico: obstajajo tudi parketi, ki so prilagojeni in primerni tudi za talno gretje, imenujejo se dvoslojni parketi.

Klasični ali gotovi parketi?
V Sloveniji so dandanes najbolj razširjeni klasični, ki pa žal zahtevajo dolgotrajen postopek polaganja, kamor sodi brušenje, lakiranje in tudi sušenje. Res, da so vzdržljivi, saj zdržijo več generacij, z lahkoto jih lahko večkrat obnovimo ter jim tako povrnemo naravno lepoto. Vgrajujejo se z lepljenjem na podlago, pri tem pa je možnost, da se naredi različne vzorce, kot so ribja kost, herringbone ali chevron. Z leta v leto pa se vedno bolj uveljavljajo tudi nekoliko dražji gotovi parketi, ki so za polaganje in vzdrževanje veliko bolj priročni. Podjetje Floor experts iz Cerknice, vam ponuja več kot 400 različnih gotovih parketov, prepričani so, da boste med njimi našli pravo rešitev tudi zase. Gotovi parketi na klik se polagajo zelo enostavno, v tem primeru gre za plavajoče polaganje s suhomontažnim klik sistemom spajanja desk. Glede na svoje potrebe lahko izberete tudi med različnimi dimenzijami parketov, kar vam omogoča, da se prilagodite ravninam tal v vašem domu. Položite jih lahko na različne načine: vzorec črke V oz. chevron, vzorec ribje kosti, pravokotni oz. klasični vzorec, kot vidite je možnosti res ogromno.

Malo morje različnih parketov – nakup naj bo dobro premišljen
Pri izbiri ustreznega parketa za vaš dom dobro premislite, saj gre za precej veliko investicijo, za katero se ne odločite vsako leto. Zato vam v podjetju Floor experts svetujejo, da se dobro pozanimate o ponudbi na tržišču in se vsekakor raje odločite za kvaliteto, kot pa najnižjo ceno. Naj ne bo cena glavni faktor pri odločanju, kateri parket boste kupili. Parketi kupljeni v omenjenem podjetju, vam bodo služili leta in leta in od vas zahtevali minimalno nego. Prepričali vas bodo z izgledom, udobjem in enostavnim vzdrževanjem, saj vas bodo vsak dan znova navduševali, kako prijetno se hodi po izbranem parketu. V ponudbi imajo pode, ki delujejo hladno in umirjeno, igrivo in toplo, veselo in razposajeno, divje in pogumno, moderno ali tradicionalno, kmečko ali pa meščansko … torej odločite se lahko za točno takega, kot si ga želite v svojem domu.

Parketi lahko prepričajo s ceno
Ne veste, kaj bi izbrali v pestri ponudbi različnih parketov. Vabimo vas, da se posvetujete s strokovnjaki podjetja Floor experts, ki vam bodo znali prisluhniti in svetovati o izbiri ustreznega parketa, saj se dobro spoznajo na prednosti in slabosti različnih vrst lesa, ki jih imajo v ponudbi. Med najbolj iskanimi v spletni trgovini so hrast, oreh in jesen, ki veljajo za trpežnejše vrste lesa. Verjetno vas zanimajo tudi cene gotovih parketov ter cene parketov na klik. Kontaktirajte podjetje in z veseljem vam bodo odgovorili na vsa zastavljena vprašanja.