Škornji, ki so najbolj HIT to sezono

Zima je tu, z njo pa tudi hladnejši dnevi in čas za bolj toplo zimsko obutev, kot so na primer gležnarji in škornji. Kakšni so letos najbolj moderni in po katerih škornjih trenutno najbolj posegajo vplivnice?

Čeprav je še do nedavnega veljalo, da zimska obutev ni tako trendovska in privlačna kot to velja za superge, petke in sandale, pa modne vplivnice vsako zimsko sezono dokažejo ravno nasprotno. Dan danes imamo namreč na voljo takšne in drugačne škornje, ki se podajo praktično na vse tipe postav in gredo k vsem vrstam oblačil.

Tudi letos ni nič drugače. Fizične in spletne trgovine imajo namreč na voljo različne modele in barve škornjev in gležnarjev. Kakšne pa torej izbrati za to sezono?

Visoki škornji z robustnim podplatom

Tako kot lani so se tudi letos na vrhu seznama naj škornjev znašli visoki škornji z nekoliko bolj robustnim podplatom. Ti so lahko nekoliko nižji, na primer pod kolenom ali pa visoki in segajo kar čez koleno. Narejeni so večinoma iz tekstila, umetnega usnja, usnja ali pa kombinacije materialov, nekateri se zapenjajo z zadrgo, druge pa se samo povleče na nogo. Prav tako so lahko različnih barv, vse od črne pa do rjave in bele. Razlikujejo pa se tudi v obliki, nekateri so bolj oprijeti, spet drugi pa so bolj ohlapnega, tako imenovanega ‘slouchy’ videza.

Med takšne škornje zagotovo sodijo modni črni škornji Zyon, ki so narejeni v kombinaciji tekstila in umetnega usnja in imajo robusten podplat. Izberete pa lahko tudi bele robustne škornje Kingsley ali črne škornje Blair, ki so narejeni iz kompaktnega tekstila in segajo čez koleno.

Škornji

Dežni in kavbojski škornji

Še vedno so zelo v trendu tudi tako imenovani dežni škornji, ampak na moderen način. Danes namreč obstajajo dežni škornji, ki izgledajo popolnoma šik in se podajo k različnim vrstam oblačil. Na voljo so v različici do stegen ali pa do sredine goleni. Nekateri so bolj klasičnih linij, spet drugi zanimivih barv in z logotipi.

V središču pozornosti pa so to leto tudi kavbojski škornji, kar je mnoge presenetilo, a številne modne vplivnice so že posegle po njih. Tokrat so najbolj moderni v rjavi barvi in v višini, ki sega do kolen.

Oprijeti škornji

V porastu so tudi oprijeti škornji, ki so lahko nižji in segajo do kolen, ali pa višji in segajo do stegen. Večinoma so narejeni s tanko ali polno peto ter zanimivimi dodatki, na voljo pa so v različnih barvah. Med takšne na primer sodijo modni in zapeljivi škornji Chantal v črni barvi, ki imajo osem centimetrsko s peto in broško na zgornji strani.

Škornji

Modni gležnarji z dodatki

Nikakor pa ne boste zgrešili z modnimi gležnarji, ki so že nekaj sezon pravi hit med vsemi pripadnicami ženskega spola. Nosijo jih tako mlade kot tudi starejše ženske, podajo pa se praktično na vse. To so škornji, ki so idealni za nošenje na tople legice ali hlače, kombinirate pa jih lahko tudi s krili, dolgimi puloverji ali oblekami. Prav tako so primerni za vse zimske priložnosti, od praznovanj do opravkov, dela ali poslovnih sestankov.

Tudi gležnarji so na voljo v različnih barvah in oblikah, najpogosteje pa so narejeni v kombinaciji tekstila in umetnega usnja. Večinoma se zapirajo na zadrgo ali vezalke. Izberete lahko navadne črne ali se prepustite tistim bolj zanimivim, z dodatki ketnic, perlic ali žepov. Takšni so na primer črni gležnarji z robustnim podplatom in okrasnimi perlami Lucas ali svetlo rjavi gležnarji z dekorativnim paskom Abra. Ti so narejeni predvsem za tiste, ki želijo narekovati modne trende in izstopati iz množice.

Izbira škornjev in gležnarjev je torej tudi to sezono neskončna. Zato ni izgovorov, da si nebi tudi vi nadeli posebnih zimskih škornjev in poskrbeli za topla stopala, s katerimi boste pripravljeni na vse izzive.