Prodaja kablov vam lahko prinese nekaj denarja

Imate doma vrsto različnih kablov, ki se vam kopičijo po omarah? Ne veste, kaj bi z njimi? Nikar jih ne pustite, da propadajo in onesnažujejo okolje – prodaja oz. odkup kablov je mnogo boljša rešitev. Zakaj? Berite dalje in vse boste izvedeli.

Prodaja kablov še nikoli ni bila tako enostavna

Ob vse večjem številu elektronskih napravic, ki jih imamo doma, se nam z leti začnejo kopičiti tudi takšni in drugačni kabli, ki jih shranjujemo vsepovsod, dokler ne ugotovimo, da nam le jemljejo prostor. V takih trenutkih marsikdo kable odnese v prvi koš za odpadke, a to je lahko zelo nevarno, saj kabli vsebujejo snovi, ki morajo biti ustrezno predelane. Prodaja kablov se vam bistveno bolj izplača, saj za vsak prodan oziroma odkupljen kabel dobite še nekaj denarja – smo zdaj že pritegnili vašo pozornost? Prodati se da praktično vse vrste kablov, od aluminijastih, bakrenih, internetnih, optičnih itd. Če imate torej doma kakšne kable, se le brž oglasite v kakšnem obratu, kjer odkupujejo kable in se pozanimajte, koliko bi vam za kable plačali.

prodaja kablov
Koliko neuporabljenih kablov imate doma?

Kakšne kable lahko prodam

Za prodajo kablov so primerni predvsem tisti, ki so še v dobrem stanju, ampak ne ustrezajo določenim predpisom (morda imajo krhko izolacijo, mogoče je spremenjena le barva izolacije ali pa le-ta ni več v skladu z zakonodajo). Kable za prodajo boste našli tudi v raznih gospodinjskih aparatih in drugih odsluženih orodjih, še največ pa se jih nabere, ko rušite hišo ali druge objekte. Seveda lahko vse te kable tudi shranite, a roko na srce, kaj boste z njimi počeli? Najverjetneje jih sploh ne boste pogrešali in bodo v neki omari stali dolgo časa, dokler jih ne boste vrgli v smeti. Zakaj jih ne bi raje takoj prodali, kajti kasneje lahko izgubijo na svoji vrednosti? Ni to veliko boljša opcija? Ne oklevajte predolgo in se čim prej znebite starih kablov.

Prodaja kablov je priporočljiva, saj tako poskrbite, da se kable reciklira in nameni za ponovno uporabo, kar pomeni, da ne bodo onesnaževali okolja. Odkupovalci bodo od vas z veseljem odkupili kakršnekoli kable, najpomembnejša pa je sredina kabla – cena je namreč odvisna od tega, kaj se tukaj skriva; je le baker, kakšna mešanica itd. Za olupljene kable boste dobili več denarja kot za neolupljene, zato pred prodajo poskrbite vsaj za to. Pri tem pa pazite, da ne poškodujete jedra.

prodaja kablov
Naredite nekaj dobrega in prodajte neuporabne kable.

Kako pa sploh poteka prodaja kablov

Gre za ustaljen postopek, ki od vas ne zahteva nič posebnega. Najprej pokličete v podjetje, da imate za prodati nekaj kablov. Če je teh malo, jih lahko v podjetje pripeljete sami, če pa jih je več, pa se lahko zaposleni oglasijo pri vas in kable odpeljejo. Vedno morate povedati, kakšne kable imate, koliko jih je in če so že olupljeni. Potem strokovnjaki kable pregledajo in na podlagi ugotovitev postavijo odkupno ceno. Cene se torej razlikujejo od primera do primera, logično pa je, da za bolje ohranjene kable dobite več. Pomembno vlogo igra tudi material, ki se nahaja v sredici kabla.

Prodaja kablov je res super priložnost za hiter zaslužek. Kable imamo vsi doma in namesto da pustimo, da se nam kopičijo, jih lahko peljemo na odkup in tako zaslužimo nekaj denarja.