PVC okna so odporna na vlago in vlomilce

Le kako se ne bi strinjali, da so okna najpomembnejši del hiše. Z njimi bo vaše bivališče zadihalo v polnem pomenu besede. Svetloba, ki prihaja skozi okna v notranjost hiše, je izredno pomembna za ustvarjanje topline doma. In ne samo topline, hkrati morajo okna zagotavljati tudi toplotno in zvočno izolacijo. Vse to in še več vam ponujajo PVC okna, ki bodo zagotovo opravljala svojo nalogo, kot se šika. Da boste seznanjeni z najkvalitetnejšimi PVC okni na tržišču, bomo za vas v nadaljevanju članka opravili pregled ponudbe podjetja Cugelj d.o.o. Če iščete strokovnost in kakovost, bo le to prava izbira.

Funkcionalna okna so predpogoj za energetsko učinkovit in čist dom

Okna za nas opravljajo več pomembnih nalog. Z leti so se oblikovali številni standardi, ki jih morajo okna dosegati, da jim lahko nadenemo oznako kakovosti. Dobra izolacija oken nas v prvi vrsti ščiti pred nabiranjem vlage, ki lahko v prostoru povzroči nastanek škodljive plesni. Okna preprečujejo tudi (še posebej v času kurilne sezone) vdor škodljivih delcev. Nenazadnje morajo zadostiti tudi varnostnim standardom. Okna pa v veliki meri prispevajo tudi k večji energetski učinkovitosti vašega doma in lepšemu izgledu.

pvc okna
PVC okna so med potrošniki priljubljena zaradi dolge življenjske dolge in odpornosti proti vlagi.

PVC okna imajo svoje prednosti

Takšna okna imajo kar nekaj pozitivnih lastnosti, ki bi vas lahko prepričale, da se odločite za nakup. Že če primerjamo PVC z ostalimi materiali, vidimo, da je njegova tržna cena relativno ugodna. V primeru, da se ravno odločate za menjavo oken in ne želite, da vas nakup premočno udari po denarnici, vam priporočamo, da se odločite za okna iz PVC-ja.

Vzdrževanje

Vzdrževanje PVC oken je precej enostavno. Spomnimo se, denimo, koliko pozornosti in truda moramo posvetiti oknom iz lesa, da ohranijo svojo prvotno podobo in kakovost. Les kot material zahteva posebne tretmaje, ki stanejo. PVC okna pa bodo od vas zahtevala le, da jih na vsake toliko časa očistite z mokro krpo.

PVC okna in njihova življenjska doba

Nakup PVC oken bo prava naložba za prihodnost. Njihova življenjska doba je namreč veliko daljša kot pri lesenih oknih. PVC okna ne bodo kar tako začela razpadati, ker so zaščitena proti rjavenju, bodo dlje časa obdržala svoj prvotni videz. Poleg tega pa so odporna še na vlago, to pomeni, da bodo vaše prostore zanesljivo zaščitila pred pojavom trdovratne plesni in na ta način blagodejno vplivala na dobro počutje ter zdravje vaših družinskih članov.

Kako je poskrbljeno za varnost?

Okna morajo vašemu domu zagotavljati varnost. Zaradi svoje kompaktnosti, ki jo zagotavlja sredica, narejena iz jekla, so ta okna odporna proti vlomom, kar jim še dviguje vrednost.

Vzdrževanje PVC oken je veliko bolj enostavno kot vzdrževanje lesenih oken. Vse kar morate storiti je to, da na vsake toliko časa obrišete površino okna.

Zakaj je IN-LINE tehnologija boljša od tradicionalne izdelave oken?

Vzporedno s tehnologijo se razvija tudi način izdelave ter vgradnje oken. Podjetje Cugelj je denimo edini slovenski proizvajalec, ki izdeluje PVC okna s perfektnim spojem po načinu IN-LINE. Kaj to pomeni? Da so spoji pri PVC oknih praktično nevidni, slepi. IN-LINE tehnologija tako omogoča izdelavo estetsko dovršenih PVC oken, s čimer lahko le ta bolj konkurirajo že uveljavljenim lesenim ter aluminijastim oknom. S to novo tehnologijo lahko denimo spajamo med seboj različne materiale ter barve.

Kakšna PVC okna ponuja podjetje Cugelj d.o.o.?

V podjetju Cugelj svetujejo, da pri izbiri PVC oken poleg cene gledate tudi na toplotno ter zvočno izolacijo oken ter stroške vzdrževanja in varnost. V njihovi ponudbi lahko najdete kar nekaj kvalitetnih PVC oken, ki so izdelana iz kakovostnih profilov vodilnega proizvajalca na tem področju – nemškega podjetja VEKA. Če boste PVC okna izbrali pri podjetju Cugelj, boste imeli zagotovljeno svetovanje, izdelavo ter vgradnjo PVC oken v skladu z najsodobnejšimi standardi kakovosti.

Pregled ponudbe

V njihovi ponudbi lahko med drugim najdete tudi VEKA SOFTLINE 70 AD, 76 MD IN 82 MD. 70 AD odlikujejo klasične linije in zaobljeni obrisi sistema SOFTLINE. 76 MD predstavljajo novo generacijo oken, ki združujejo vrhunsko kakovost in minimalizem. 82 MD pa so najbolj prodajana okna podjetja Cugelj. Zakaj? Ker zagotavljajo dobre energetske prihranke in super udobje bivanja.

Cena

Kot rečeno, so okna narejena iz PVC-ja med najcenejšimi na trgu. Njihov cenovni razpon pa je odvisen od barve, profila, zasteklitve ter ostalih dodatkov. Za natančno ceno in ponudbo pa bo najbolje, da obiščete njihovo spletno stran oz. jih kontaktirate kar po telefonu.