Rafting – atraktiven adrenalinski šport

Rafting zahteva visoko mero telesne pripravljenosti predvsem v času visokega vodostaja. Rafting v tem času namreč postane veliko bolj adrenalinski. V kolikor je voda za rafting previsoka se vodeno turo odpove, saj se hitro zgodi, da ljudje trdijo, da so dobro pripravljeni vendar niso. Rafting je lahko zabavna aktivnost (več o programih raftinga preberite na naslovu https://www.maya.si/rafting/) vendar če niso dobro pripravljeni, stvari niso več zanimive. Naša prioriteta je seveda varnost in šele nato zabava. Zato imamo splošna priporočila za obisk na aktivnosti rafting.

Glavna je seveda ta, da ste plavalci. Neplavalci se rafting aktivnosti ne morejo udeležiti. Prav tako je zelo pomembno, da ste v dokaj dobri fizični pripravljenosti. Ne pomaga Vam namreč to, da ste plavalci, če pa niste v dobri kondicijski pripravljenosti. Rafting namreč predstavlja možnost padca v vodo in pri tem morate biti v tako dobri kondiciji, da se sami obdržite na vodi oziroma se spravite do varne točke. V kolikor ste tega sposobni vam lahko rafting aktivnost potrdimo.

Rafting poteka na odseku reke, kjer je vstopna točka tik ob cesti, vendar pa na izstopni točki opravimo krajši sprehod do kombijev. Sam sprehod ne bi bil težaven, če ne bi bilo potrebno zraven prenesti še rafting čolna. Rafting čoln ni tako lahek, kot si ljudje običajno predstavljajo, zato je pomembno, da imate v svojih rokah nekaj moči. Poleg tega morate upoštevati še dejstvo, da ste prej na rafting aktivnosti na vodi dobro uro in pol, hkrati pa ste tudi tam telesno aktivni.

Če niste nikoli veslali potem lahko to za vas predstavlja kar velik izziv. Zato se nam zdi, da je pravilno in korektno iz naše strani, da vas pred rafting aktivnostjo opozorimo na vse zgoraj navedene dejavnike. Le tako Vam namreč lahko zagotovimo nepozabno doživetje, predvsem pa vas ne bomo postavljali v nepotrebne stresne situacije. Pridite in doživite nepozabno dogodivščino skupaj z našimi odličnimi vodiči.