Teh 5 napak dela 96 % žensk pri vsakodnevni uporabi parfumov

Parfumi trajajo veliko manj, kot si to ženske mislimo in želimo. Na drugi strani vedno kupujemo največja pakiranja, ker smo prepričane, da smo na takšen način prihranile denar. Večina se parfumira na popolnoma zgrešen način in na napačnih mestih. Preveri, ali delaš tudi ti naslednje napake.

Eden od največjih strokovnjakov za parfume (delal je za Dior, Kenzo, Lancome in mnoge druge) nam je razkril 5 največjih napak, ki jih dela 96 % žensk pri nakupu in uporabi parfumov.

Ne drgnite zapestja

Večina žensk najprej nanese parfum na zapestja, nato ga drgnejo in šele nato nanašajo na vrat. Kadar samo enkrat podrgnete zapestja, povzročite segrevanje kože in parfum že s tem spremeni vonj na koži. Lahko si celo nasprotuje glede na originalni vonj. Najvišja in najnižja nota vonja se največkrat z drgnjenjem popolnoma spremenita in parfum ni več »opazen in intenzivno dišeč«. Nato se tudi slabše vpije! Da bi parfum obdržal enak vonj kot predhodno v steklenici, ga nanesite samo enkrat na posamezno mesto in pustite, da se posuši.

Ne shranjujte parfuma v kopalnici

Parfumi so zelo občutljivi na okolje, v katerem se nahajajo, saj v kopalnici pride do hitre spremembe temperature (pred, med in po tuširanju), kar bistveno spremeni vonj parfuma za vedno. Vročina ali mraz spodbujata kemijsko reakcijo znotraj organskih sestavin parfuma in dobimo končni rezultat, ki je dolgotrajna sprememba vonja parfuma. Najbolj preverjen način za hrambo parfumov je na sobni temperaturi, pri približno 23 stopinjah celzija in daleč stran od direktne dnevne svetlobe in sončnih žarkov.

 

parfum sivo

Izberite manjša pakiranja

V primeru, da ste ena od tistih oseb, ki uporablja istočasno več različnih parfumov (tudi jaz sem ena od takšnih) in vašega priljubljenega parfuma ne uporabljate vsakodnevno, bo čez nekaj časa kisik začel vplivati na razpad molekul v parfumu, kar močno vpliva na vonj. Zaželeno je, da odprt parfum porabite v roku 3 do 6 mesecev in prav zato je boljša rešitev nakup manjšega pakiranja, v primeru, da parfuma ne uporabljate vsakodnevno. V primeru, da imate večje pakiranje (50ml ali 100ml), je najboljše, da ga držite v hladilniku, saj bo na takšen način trajal dlje časa.

Parfumi s popolnoma naravnimi sestavinami niso boljši od ostalih

Ideja naravnega parfuma zveni tudi meni zelo privlačno, a je njegov vonj pod velikim testom in vas lahko razočara. Najbolj uporabne sestavine vseh parfumov, ki se pridobijo iz različnih virov, se vedno pridobijo sintetično. Vse cvetlične, sadne in ostale note ni mogoče pridobiti na popolnoma naraven način. Težava je v tem, da naravno pridobljene sestavine ne osvobajajo dovolj aromatičnega vonja. Najbolj kvalitetni parfumi imajo vedno zmešanih več glavnih not, ki jih sestavljajo eterična olja in sintetične note.

Parfumirajte lase

 Znano je, da parfum na suhi koži traja zelo malo časa, saj naše potenje uničuje originalni vonj parfuma. Temu se je možno izogniti le tako, da poskrbimo za dolgotrajno vlažnost kože in predhodno uporabimo losjon za telo. Za dolgotrajno vzdržljivost parfuma in opazen vonj, lahko odišavite lase in v zimskem obdobju šal. Vedno imejte v mislih, da vonj parfuma zakrivajo oblačila in potenje. Lasje se manj potijo in niso zakriti.

Klikni in preveri našo bogato ponudbo parfumov na https://unikatna-slovenija.si/parfumi/.

Vaša »Lasata« Hanna iz Unikatne Slovenije