Toplotne črpalke

Toplotne črpalke so danes že velik trend. Poceni toplotne črpalke so že skoraj enakovredne dražjim toplotnim črpalkam. Seveda, ko nakupujemo, nam bo bolj všeč manjša številka na etiketi, a moramo paziti na kvaliteto toplotne črpalke. Podjetje, ki ima veliko ponudbo toplotnih črpalk in se s tem ukvarja že vrsto let, je Svet klime. Imajo veliko ponudbo toplotnih črpalk, najrazličnejših in le najboljših znamk.

Priporočene pa so seveda predvsem Daikin in Mitsubishi. Koliko pa ste pripravljeni plačati za toplotne črpalke? To se morate vprašati pred nakupom črpalke. Namreč cenejše črpalke temeljijo na principu zrak-zrak ali po metodi voda-zrak. Poleg super ugodnega nakupa po dobite še subvencijo za toplotne črpalke. Tako bo ponudba še bolj ugodna. Četudi so te črpalke poceni in so številke res mamljive, ne pričakujte slabe kvalitete. Je res, da so dražje malo bolj kvalitetne, ampak tudi cenejše bodo izpolnile vaše želje in pričakovanja. Torej lahko pričakujete dobro in kvalitetno delovanje. Kako vedeti katero toplotno črpalko kupiti?

Torej, če imate manjšo hišo so potem manjše toplotne črpalke prava in najboljša izbira za vas. V kolikor pa živite v večjem stanovanju ali hiši, toplo priporočam, da investirate ve večjo toplotno črpalko, ki vam bo dobro dela. To pa zato, ker rabite veliko več toplote, za proizvodnjo več toplote pa toplotna črpalka rabi več moči, da razporedi toploto po celotnem objektu. Nakup dražje toplotne ali cenejše toplotne črpalke se vam seveda splača na dolgi rok, saj boste tako prihranili pri stroških ogrevanja vašega življenjskega okolja.

toplotne črpalke

Kateri je najučinkovitejši vir pri toplotnem ogrevanju? No seveda je najučinkovitejši vir podtalna voda, ker ima skozi celo leto stabilno temperaturo. Gledati moramo na to, da je voda kakovostna, in da jo imamo v večjih količinah, ker če je nimate se morate lotiti postopka z zemeljskimi korektorji, tam pa rabite imeti veliko in še veliko prostora. Če nimate možnosti za ta proces, tu še vedno obstaja metoda zunanji zrak. Poleg toplotne črpalke boste dobili tudi še dodatno napravo, ki mora biti nameščena zunaj. Ta naprava pa deluje tako, da jo nastavimo na – 15 stopinj. Ta nato ogreje zrak in pa še vodo toplotne črpalke. Toplotne črpalke so ponavadi nastavljene v kletnih prostorih, kjer je navadno temperatura zraka dokaj visoka. Če imate še kakšna dodatna vprašanja se pozanimajte na njihovi spletni strani, kjer si lahko ogledate ponudbo in jim pošljete povpraševanje. Če imate kakršne koli dvome in pomisleke, jim pišite na mail. tam pa se boste posvetovali s strokovnjakom.