Večstanovanjski domofoni za veliko zadovoljstva vseh stanovalcev bloka

Si predstavljate, da živite v 5. nadstropju bloka in morate za vsako zvonjenje s ključi hiteti odpirati vrata? Povrhu vsega pa ugotovite še, da se je obiskovalec zmotil in pritisnil na zvonec vašega soseda. Skrajno neprijetna situacija, ki pa jo lahko zelo enostavno rešite z vgradnjo kvalitetnega večstanovanjskega domofona. Večstanovanjski domofoni zagotavljajo stanovalcem bloka večjo varnost, prav tako pa bistveno povečajo tudi njihovo udobje.

Večstanovanjski domofoni, ki zadovoljijo okuse vseh stanovalcev

Vgradnja večstanovanjskih domofonov je nekoliko specifična in zahteva uskladitev večjega števila ljudi, saj je potrebno s primerno izbiro domofonov zadovoljiti različnim okusom stanovalcev. Pogosto se zgodi, da se zalomi že pri izbiri najbolj primernega domofonskega sistema, kaj šele, ko pride pogovor na temo investicije ali izbire notranjih enot.

V izogib vsem težavam je ključnega pomena, da domofoni za blok omogočajo takšno stopnjo prilagodljivosti, ki bo v zadovoljstvo vsem stanovalcem bloka. Domofoni naj bodo skrbno izbrani na takšen način, da so dovolj kakovostni, hkrati pa omogočajo stanovalcem tudi dovolj svobode pri izbiri notranjih enot in jim nudijo možnost nadgradnje celotnega domofonskega sistema, kadar koli si bodo to želeli.

večstanovanjski domofoni črn

Izbira notranjih enot – vsak stanovalec ima možnost izbire

Če želite maksimalno poskrbeti za varnost v vašem bloku, so najboljša rešitev video domofoni, ki so primerni za večstanovanjske stavbe. To pomeni, da imajo zunanje enote vgrajeno širokokotno kamero, ki omogoča, da v primeru notranje video enote tudi vidite, kdo stoji pred vašimi vrati. V primeru zunanje avdio enote to ni mogoče.

Ker pa je logično, da imajo stanovalci različno visok proračun in si nekateri notranje video enote v samem začetku preprosto ne morejo privoščiti, je pomembno, da stanovalci bloka izberete takšen domofonski sistem, pri katerem končna odločitev notranje enote ni vezana na zunanjo enoto. To pomeni, da imajo ob skupni odločitvi za zunanjo video enoto stanovalci vedno možnost izbire notranje enote glede na svoj proračun, lastne potrebe in želje.

Stanovalci se lahko odločite med različnimi izvedbami notranje enote kot so avdio enota, video enota ali WiFi enota. Bistveno je, da vam večstanovanjski domofoni omogočajo tudi kasnejšo nadgradnjo oziroma zamenjavo notranje enote brez večjih gradbenih posegov.

večstanovanjski domofoni siva

Večstanovanjski domofoni poskrbijo za večjo varnost vseh stanovalcev v bloku

Domofoni pa niso zgolj naprave, ki služijo odpiranju vrat, ampak lahko z njimi bistveno povečamo varnost vseh stanovalcev v bloku. Za večjo kontrolo vstopa v blok lahko poskrbimo z video domofoni, ki učinkovito preprečujejo vstop nepooblaščenim osebam ali osebam, ki jih ne poznate. Je že res, da je izbira notranje enote prepuščena stanovalcem in mnogi se odločijo tudi za avdio enoto, vendar boste v tem primeru kmalu ugotovili, da je video različica za vašo varnost vsekakor boljša izbira.

Nadzorovan vstop lahko bistveno povečajo domofoni z RFID čitalnikom, ki vam omogočajo vstop s pomočjo RFID ključkov. Vsak stanovalec po predhodnem naročilu prejme dogovorjeno število ključkov, v primeru kraje ali izgube pa je mogoče njihovo brisanje, kar pomeni, da za določeno ključavnico niso več uporabni. S tem se boste izognili temu, da bi ob klasičnih ključavnicah prišlo do izdelave dvojnih ključev, ki bi prišli v roke nepooblaščenim osebam.

Domofoni, ki s svojo več funkcionalnostjo povečajo udobje vseh stanovalcev v bloku

Kakovostni večstanovanjski domofoni se pohvalijo s svojo zanesljivostjo in preprosto uporabo, z izbrano notranjo enoto pa lahko upravljate različne funkcije, ki dodatno povečajo udobje stanovalcev v bloku.

večstanovanjski domofoni rdeča

Tovrstni domofoni tako omogočajo, da lahko stanovalci kar preko svoje notranje enote upravljajo z lučmi v hodniku, odpirajo dodatna vrata ali pa dvigujejo zapornice, ki varujejo parkirišče. S tem si prihranite marsikatero dodatno pot in vse storite kar iz svojega stanovanja.

V primeru, da imate v skupnih prostorih poštni nabiralnik in se želite izogniti neprestanemu odpiranju v času poštne dostave, vam večstanovanjski domofoni omogočajo tudi možnost časovnega zamika odpiranja in samodejnega zaklepanja vrat. V tem primeru bodo glede na potrebe stanovalcev vhodna vrata odklenjena toliko čas, kot boste želeli in se bodo avtomatsko zaklenila ob času, ki si ga boste izbrali.

S kakovostnim strokovnim svetovanjem do prave odločitve

Če želite, da večstanovanjski domofoni zadovoljijo želje in potrebe vseh stanovalcev v bloku, je pomembno, da za njihovo vgradnjo izberete zanesljivega ponudnika domofonov, ki bo znal skupini stanovalcev ustrezno svetovati in jih pomiriti v primeru kakršnegakoli dvoma. Domofoni bodo namreč zadovoljili potrebe in želje vseh stanovalcev v bloku le v primeru, če bodo ustrezno izbrani in tudi kakovostno vgrajeni.