Vinjeta 2019 – prejmite jo brezplačno!

Prvega decembra se je uradno začela prodaja vinjet, ki so kovinsko modre barve. Vinjeta 2019 in njena cena ostaja nespremenjena, ne glede na cestninski razred. Dejstvo je, da bo za letno vinjeto za osebna vozila še vedno potrebno odšteti 110 evrov. Če dovoljena masa presega 3,5 ton ali pa nimate vinjete, vam nato ni dovoljeno peljati po hitrih cestah ali avtocestah.

Vinjeta 2019 in njena cena

Ker se je vinjeta 2019 že začela prodajati, je veljavna od dneva, ko jo kupite. Veljavna je lahko natanko 14 mesecev, torej od 1. decembra do 31. januarja leto zatem. Cene ostajajo enake, kot letošnje leto, torej za osebno vozilo, boste morali za letno vinjeto odšteti 110 evrov, za mesečno 30 evrov, za tedensko pa 15 evrov. Kombinirana vozila bo vinjeta 2019 za eno leto stala 220 evrov, mesečna 60 evrov, medtem, ko bodo za tedensko morali plačati 30 evrov. Prav tako, kot za ostale vrste vozil tudi za motorna kolesa cena ostaja nespremenjena. Torej za letno bo potrebno odšteti 55 evrov, mesečno 30 ter za tedensko 7,5 evrov.

Lansko leto, torej pri prodaji vinjet za leto 2018, so namreč na Darsu beležili večjo prodajo letnih vinjet, kot leto prej. Prav tako se je povečala prodaja mesečnih in tedenskih vinjet.

Vinjeta 2019 krasi naše vetrobransko steklo že 11 let!

Pred 11 leti smo Slovenci prvič nalepili vinjeto na svoje vetrobransko steklo, natančneje smo jo prvič nalepili 1. julija 2008, ko smo še imeli polletne vinjete. Če se dobro spomnimo, so takrat bile obarvane zeleno. Januarja 2009 smo nato že lahko kupili letne vinjete, te pa so bile oranžne barve. Čeprav se je v 11 letih cikel barv že zamenjal, se vinjeta 2019 po barvi vseeno razlikuje od preostalih.

Vsekakor je vinjeta potrebna za brezskrbno vožnjo po naših avtocestah, zato si jo kmalu zagotovite! Kupite jo lahko na različnih prodajnih mestih ali pa so dobite popolnoma brezplačno. Ker je vinjeta 2019 nujna za nemoten potek prometa in vožnje, jo je dobro imeti. Z njo lahko mirno vozite po hitrih cestah in avtocestah. Je obvezna oprema avtomobilov, ki se redno vozijo po tovrstnih cestah, kar pa določa Zakon o cestninjenju. Nakup vinjete ni obvezen za policijska, gasilska in reševalna vozila, prav tako pa ni obvezna za vojaška vozila in za vozila s spremstvom.

Globe in kazni v primeru vožnje po avtocesti in hitri cesti brez vinjete

V primeru, da po avtocesti vozite brez vinjete, boste prejeli izredno visoko kazen. Namreč na avtocestah in hitrih cestah Policija, cestninski nadzorniki ali Finančna uprava Republike Slovenije redno opravlja nadzore nad cestninjenjem ter preverja voznike, če imajo vinjeto. V koliko je nimate ustrezno prilepljene ali je sploh nimate, vas čaka visoka kazen, ki znaša od 300 do 800 evrov. Prav zaradi tako visokih kazni, je najbolje, če je vinjeta 2019 vaša pravočasno. Vsekakor si pred namestitvijo vinjete preberite navodila, ki jih najdete na njeni hrbtni strani. Če vinjeta 2018 ni nameščena pravilno, se obravnava, kot da je nimate. Nalepiti jo morate namreč na notranjo stran stekla, kjer bo najbolje vidna. Ne smete je lepiti na zatemnjene robove oken, stranska okna in podobno. V takšnem primeru je vaša vinjeta neveljavna in prav tako vam lahko izstavijo kazen.

Ker so vinjete kar velik finančni zalogaj, jih nekatere spletne strani podarjajo popolnoma brezplačno. Podjetja organizirajo nagradne igre, ker je to za njih promocija. Če želite sodelovati v nagradnih igrah, morate obiskati njihovo stran, kar pa je na nek način oglaševanje podjetja. V zameno nato izžrebajo srečnega dobitnika vinjete 2019.

V nagradni igri vinjeta 2019 se vam izplača sodelovati, kajti možnost, da je prejmete ravno vi, je deset tisočkrat večja, kot če bi igrali loto. Dejstvo je, da v nagradnih igrah, ki so organizirane s strani podjetij ne sodeluje tolikšno število oseb, kot pri loteriji. Redko jih sodeluje več kot tisoč. Prav zato je možnost, da prejmete vinjeto 2019 izredno velika.

Podjetja, ki podarjajo vinjeto 2019 popolnoma brezplačno
  1. Gašper okna – gasper.si/vinjeta-2018

V podjetju Gašper okna izdelujejo lesena okna in vrata. V tovrstni panogi so izredno močni, saj jih odlikujejo bogate izkušnje. Svoja znanja in veščine vedno znova dopolnjujejo ter so vedno v koraku s časom. Poleg izdelave oken se ukvarjajo še z demontažami, montažami, prevozi in svetovanjem.

  1. Gorec.si – www.gorec.si/vinjeta

Podjetje Gorec d.o.o. je specializirano na področju optimizacije in izdelave spletnih strani. Strankam pomagajo do večje prepoznavnosti, hkrati pa jim na ta način pospešijo prodajo. Ker so strokovnjaki na področju oglaševanja, organizirajo nagradno igro v kateri se lahko potegujete za letno vinjeto 2019.

  1. SuperGuma.si – www.superguma.si/vinjeta-2018-s-274.aspx

Na spletni strani superguma.si prodajajo gume za osebna in tovorna vozila, alu in jeklena platišča ter razne okrasne pokrove. Prav tako imajo pesto ponudbo avto delov in potrošnih materialov (olja, tekočine za čiščenje stekel,…).

  1. PoceniGume.net – www.pocenigume.net/vinjeta

Poceni gume je spletna trgovina, ki prodaja zimske in letne gume po izredno ugodnih cenah. Podjetje Vulkanizerstvo Vovk nudi svojim strankam tudi vulkanizerske storitve, pranje vozil in predelavo avtomobilov.

Če želite prejeti vinjeto 2019 popolnoma brezplačno, vam svetujemo sodelovanje v nagradni igri na vseh štirih straneh. Vzelo vam bo zgolj nekaj minut časa, možnost da jo prejmete pa bo kar 4 krat večja. V zgoraj naštetih nagradnih igrah imate na ta način veliko več možnosti, da jo prejmete prav vi! Z malo sreče bo letna vinjeta 2019 prav vaša.