Z vrha bunkerja rešili poškodovanega tjulnja

Poškodovan sivi tjulenj je bil spuščen nazaj v morje, potem ko je nasedel na bunker na plaži v pokrajini Yorkshire, v Veliki Britaniji.

Žival je imela poškodovano oko in je nasedla na vrh bunkerja iz druge svetovne vojne na plaži Fraisthorpe, v bližini mesta Bridlington. Zaskrbljen mimoidoči je prvi opazil tjulnja in obvestil reševalce o nesrečni živali. Do tjulnja se je odpravila ekipa za reševanje živali, ki ga je uspešno odstranila z vrha bunkerja in odpeljala na varno lokacijo. Tjulnja so oskrbeli v bližnjem centru za morske živali. Veterinarji so pozdravili njegovo okuženo oko in ga rehidrirali ter nahranili.

Leanne Honess-Heather, članica ekipe za reševanje divjih živali, je pomagala rešiti tjulnja in je povedala, da so videli, da je bil tjulenj zelo prestrašen in da je imel poškodovano oko. Ker je bil na vrhu bunkerja ujet kar 24 ur, je bil izpostavljen močnemu soncu in zato tudi  bil zelo dehidriran.

tjulenj majhen

Ekipa za reševanje živali je do tjulnja prišla šele zvečer in morali so hitro delovati. Tjulenj verjetno ne bi več dolgo preživel, če bi bil še naprej ujet na vrhu bunkerja in ne bi kmalu dobil zadostne količine vode.

Sonce je hitro zahajalo zato so reševalci morali hitro delati in tjulnja čim prej spraviti z bunkerja. Ker je bil bunker zelo velik je bilo reševanje kar težavno. Reševalcev je uspelo tjulnja spraviti v mrežo in ga s skupnimi močnimi počasi spustiti z bunkerja nazaj na tla. Na srečo so ga do tal spravili brez težav in tjulenj je bil nepoškodovan. Žival so hitro odpeljali v center za morske živali, kjer so ga veterinarji že pričakovali in takoj oskrbeli.

Po uspešnem zdravljenju so tjulnja še nekaj časa zadržali na opazovanju, da so se prepričali, da je res popolnoma zdrav. Kasneje so tjulnja odpeljali nazaj do morja in ga popolnoma zdravega spustili nazaj v vodo.