Naj strah pred angleškimi časi postane preteklost

Znanje tujih jezikov je danes zelo cenjena in iskana veščina. Zagotovo ste že slišali rek, da vam znanje jezikov odpre pot v svet – in res je tako. Poleg sporazumevanja s pripadniki tujih kultur lahko na tak način spoznate tudi njihovo kulturo, način življenja in na tak način bogatite svoje izkušnje. Nepogrešljivi so tuji jeziki tudi na delovnem mestu, saj je raziskava slovenske jezikovne šole iz leta 2016 z analizo zaposlitvenih oglasov pokazala, da v Sloveniji vsak peti delodajalec zahteva znanje vsaj dveh tujih jezikov, kar tretjina pa je takih, ki zahtevajo znanje tudi treh.

V Sloveniji je še vedno največje povpraševanje po znanju angleščine kot globalnega jezika, saj omogoča sporazumevanje povsod po svetu. Če želite biti konkurenčni in si odpreti svojo pot v svet, se odločite za učenje angleščine in razširite svoje znanje. Da, sem spadajo tudi na prvi pogled nadležni in težki angleški časi.

Z motivacijo je učenje angleščine lažje

Obstaja veliko metod in načinov, kako se lahko naučite angleščine. V zadnjem času je vse bolj priljubljeno učenje prek spleta, ki omogoča, da si sami razporedite čas za učenje, prav tako vam je prihranjena pot do tečaja in nazaj, preostanek časa pa lahko izkoristite za poglobljeno učenje. Ključna za učenje je motivacija, zato si postavite trden cilj in si vsakodnevno prizadevajte za njegovo dosego. Pri učenju angleščine se ne ustrašite na videz nepregledne množice pravil in nepravilnih glagolov, tudi angleški časi niso tako težki, kot se zdi na prvi pogled –s pravim pristopom lahko tudi te usvojite brez nepotrebnega mučenja in učenja na pamet.

Tudi angleški časi so namreč lahko zanimivi, zato učenje vzemite kot izziv in ne kot nemogočo nalogo. Za učenje angleščine sta potrebni delavnost in vztrajnost, vendar ko enkrat spoznate osnove sporazumevanja in tvorjenja jezika, so vam odprte vse možnosti za učinkovito komunikacijo.

angleški časi polica

Najpomembnejši dejavnik za uspešno učenje je sproščeno učno okolje, spletni tečaj FunTENSEtic English pa vam omogoča, da se angleških časov naučite kar v udobju svojega doma. Klasičen način učenja slovnice je manj učinkovit, saj angleški časi zahtevajo inovativen in zabaven način podajanja informacij, da je njihovo pomnjenje čim bolj gladko. Seveda pri tem ne gre le za pravilno formo tvorjenja, saj je najpomembnejša vsebina povedanega in možnost razumevanja sogovornika.

Težave pri učenju angleških časov naj postanejo preteklost

Največjo težavo pri učenju angleščine večini predstavljajo angleški časi, saj jih je v angleščini kar 15. Največkrat jih zato ljudje uporabljajo kar po občutku, saj nimajo natančnega znanja o tem, kdaj in zakaj uporabiti kak čas. Cilj učenja angleščine je dobiti občutek za jezik, zato naj vas angleški časi ne skrbijo, saj je spletni tečaj zasnovan tako, da s pomočjo metode o časih in planetih dobite trdne temelje za nadaljnje učenje. Kompleksnost angleške slovnice in časov ne omogoča učenja po sistemu, v šolah velikokrat tudi primanjkuje časa za utrjevanje naučene snovi. S spletnim tečajem to ni več ovira, saj imate tako na voljo neomejeno časa za ponavljanje, tečaj pa vas vodi skozi različne praktične primere.

Angleški časi so osnovni del vsakega stavka in zato nepogrešljivi tudi za osnovno sporazumevanje. S pomočjo tega znanja boste z lahkoto izrazili svoje misli, povprašali za informacije v tujih mestih in kasneje nadgrajevali svoje znanje z vse bolj zapletenimi oblikami, ki se vam po naučenih osnovah ne bodo zdele več tako zapletene kot na začetku. Ob spletnem tečaju, ki vas bo naučil še tehnik za hitro pomnjenje besed, bodite čim več v stiku z angleškim jezikom, da vam bo šel lažje v uho. Berite angleške knjige ali revije, glejte angleške filme in samostojno poskušajte tvoriti stavke v angleščini. Angleški časi in glagoli so resda ključni za tvorbo stavkov, vendar ne obupajte, če ne boste takoj usvojili vseh pravil. Jezika se namreč ne moremo naučiti čez noč, zato vztrajajte, saj je to pravi ključ do uspeha.