Dimniške kape Kip za zaščito vašega dimnika

Dimniške kape so izredno pomemben del dimnika, ki pa pogosto ostaja prezrt. Lastniki domov se pogosto ne zavedajo, da dimniška kapa dimnik ščiti pred vdorom dežja in nečistoč ter dodatno poveča vleko dimnika. S tem onemogoča, da bi se dim vračal v prostor in onesnaževal zrak v našem domu. Hkrati zmanjšuje potrebo po dimnikarskih storitvah, saj je z njeno pomočjo dimnik neprimerljivo bolj čist – vdor dežja v dimnik namreč, enako kot kondenz, povzroča nabiranje saj in umazanije, ki zmanjšujejo vleko dimnika, hkrati pa pomenijo tudi nevarnost vžiga saj v dimniku.

Če želite svoj dimnik zaščititi pred neželenimi posledicami nabiranja nečistoč, si na spletni strani podjetja Kip d.o.o. oglejte dimniške kape v njihovi ponudbi. Na voljo so vam prefinjeno zasnovane in dovršene kape z zračnikom, kjer vsak sestavni del opravlja pomembno funkcijo pri zaščiti vašega dimnika.

Pod osnovno krovno ploščo, ki se jo preprosto namesti neposredno na dimniško odprtino, so vgrajeni distančniki, ki omogočajo zajem oziroma odvod zraka tudi pod krovno ploščo, kar dodatno poveča vleko dimnika in preprečuje zamakanje zračnega kanala. Ta lastnost pa ima še eno pomembno funkcijo, in sicer sta s tem odvod oziroma zajem zraka na drugi višini od izpusta dimnih plinov, kar zagotavlja, da dimni plini nikakor ne morejo zaiti v odprtino za zajem zraka in prodreti nazaj v dimnik.

dimniške kape streha

Na krovni plošči najdete dilatacijsko rozeto, ki skrbi za hitro in učinkovito odvajanje dimnih plinov, protidežna streha in protivetrna zaščita pa vaš dimnik ščitita pred vdorom vetra in dežja. Kot smo že omenili, protidežna zaščita preprečuje vdor dežja, ki bi v dimniku lahko povzročil nabiranje nečistoč in kopičenje saj, protivetrna zaščita pa zagotavlja, da dimni plini nemoteno izhajajo iz dimnika in tako skrbijo za kakovosten pretok zraka.

Podjetje Kip, dolgoletni strokovnjak na področju dimniških rešitev, pa vam nudi tudi možnost nakupa običajne dimniške kape brez zračnika, saj se zavedajo, da določene dimniške rešitve zračnika zaradi svojih obstoječih karakteristik ne potrebujejo.

Vse njihove dimniške kape so narejene iz visoko kakovostne nerjavne pločevine, odporne na vse vremenske vplive, odlično pa se obnesejo tudi v boju s časom. Uporaba kakovostnih materialov omogoča, da so njihove kape med drugim odporne tudi proti kislini in ognju ter preprečujejo neželeno zamakanje, odlikuje pa jih tudi izredno ugodna cena.

Njihova dodatna prednost pa sta tudi vzdržljivost in preprosta montaža. Vse dimniške kape so namreč opremljene s pritrditvenim kompletom, ki vključuje vse potrebne vijake in vložke, narejene pa so tako, da se dimenzijsko povsem prilegajo zaključnim elementom oziroma dimniškim plaščem.

Dimniške kape podjetja Kip sodijo med statične dimniške kape, ki ustvarjajo razliko v zračnem tlaku ter na tak način z dviganjem zraka izboljšujejo odvajanje dima. Za razliko od vrtljive kape se statična dimniška kapa ne prilagaja smeri vetra. Poleg standardne oblike, ki jo ponuja podjetje Kip d.o.o. in ki je zaradi svoje zanesljivosti tudi najpogosteje uporabljena, se lahko uporabi tudi dimniška kapa v obliki črke H.

Kot pove že ime samo, se vrtljiva dimniška kapa obrača v smeri vetra in prilagaja moči pihanja vetra. Za tovrstne dimniške kape je značilna njihova prepoznavna oblika, ki je običajno okrogla, občasno pa ima nameščene tudi dodatke, ki pripomorejo k njeni funkcionalnosti.

Sama velikost kape je odvisna predvsem od velikosti vgrajenega dimnika. Načeloma vam bo znal glede velikosti najbolje svetovati kar strokovnjak s podjetju, kjer izdelujejo dimniške kape, zlasti to drži za dinamične oziroma vrtljive dimniške kape, kjer je zaradi njihove posebne oblike velikost težko določiti. Standardna dimniška s protivetrno zaščito pa naj bi imela dvakrat večji premer od premera dimnika, visoka pa naj bi bila za en premer dimnika.

Svetujemo vam, da se pred odločitvijo, katera dimniška kapa bi najbolj ustrezala izgledu vaše hiše in obliki dimnika, posvetujete s strokovnjakom. V podjetju Kip vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri za vas najbolj primerne dimniške rešitve, pri tem pa upoštevali vse vaše želje in potrebe ter specifikacije vašega ogrevalnega sistema.

Dimniška kapa pa je le del dimniškega sistema, ki skrbi za učinkovito in nemoteno ogrevanje vašega doma. V primeru menjave oz. izgradnje dimnika priporočamo, da si ogledate ponudbo podjetja Kip in odkrijete njihove edinstvene celovite dimniške rešitve, s katerimi bo vaš dimnik brez težav deloval še mnoga leta. Ne odlašajte in še danes poskrbite, da bo vaš dimnik deloval varno in s polno zmogljivostjo. Neurejen in nepopoln dimnik vam namreč lahko povzroči veliko neprijetnosti in nepotrebnih stroškov, neurejen dimnik pa predstavlja tudi požarno nevarnost. Če ne poskrbite za ustrezno odvajanje saj in preprečite nabiranja nečistoč, se te lahko v vašem dimniku vnamejo in povzročijo požar v strehi ter celo uničijo celoten ogrevalni sistem. Zamenjava celotnega ogrevalnega sistema ali nadomestilo strehe pa je neprimerljivo večji strošek od cene za dimniško kapo in pripadajočih rešitev.