Garažna vrata – cene vas bodo prepričale

Garažna vrata predstavljajo pomemben del vsake hiše ali industrijskega objekta z garažo. Združevati morajo namreč dvoje – estetsko privlačnost in visoko funkcionalnost. Ko se odločamo za nakup novih, običajno preverimo ponudbo in trg cen za garažna vrata. Cene različnih modelov in proizvajalcev se med seboj zelo razlikujejo. Zato vam bomo v tem članku skušali pojasniti, kako se sploh lotiti izbire garažnih vrat in na kaj je dobro biti malo pozornejši pri nakupu.

Garažna vrata – cene so odvisne od vaših zahtev 

garažna vrata cene

Običajno je prvo vprašanje, ko se odločimo za nova garažna vrata – cene. Kolikšne so cene novih, kakovostnih garažnih vrat. Na žalost vam ne moremo postreči z enostavnim podatkom, kolikšna je približna cena garažnih vrat, saj je odvisno od različnih dejavnikov, koliko bodo na koncu stala garažna vrata. Cene se v osnovi razlikujejo glede na modele in kakovost, ter nenazadnje tudi velikost. Torej, večja in bolj dizajnersko oblikovana kot bodo vrata, višja bo njihova cena.

Zato se pred nakupom garažnih vrat dobro posvetujte o tem, kakšna vrata si sploh želite. Ali naj bodo to rolo ali dvižna garažna vrata. Kako velika vrata potrebujete? Ali si želite klasična garažna vrata ali kak modern dizajn. Ko si odgovorite na vsa ta vprašanja, je čas, da se podate v lov za kakovostnimi garažnimi vrati. Obrnite se na podjetje, za katerega veste, da ga odlikuje tudi kakovost in ne le nizka cena ter skupaj s svetovalci poiščite najboljšo in tudi najugodnejšo rešitev za vas.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri novih garažnih vrat?

Seveda je zelo enostavno napisati, da bodite pozorni na to, da so vrata res kakovostna garažna vrata. Cene garažnih vrat so, kot smo že omenili, močno odvisne tudi od kakovosti, ki jo zagotavlja proizvajalec.

Marsikoga zato upravičeno zanima, kaj ta kakovost pravzaprav pomeni. V prvi vrsti je to debelina panelov garažnih vrat. Če paneli niso debeli vsaj 40 mm, to lahko predstavlja velike toplotne in energijske izgube. Kakovostna garažna vrata so torej dovolj debela in dobro izolirana, da ne proizvajajo toplotnih izgub. Nič vam ne pomaga, če ste nekje našli ponudnika sicer poceni, a zelo slabo izoliranih garažnih vrat. Prihranek pri nakupu garažnih vrat boste namreč hitro plačali na položnici za mesečno ogrevanje hiše ali industrijskega objekta.

Ali se bolj splača odločiti za dvižna ali rolo garažna vrata?

V osnovi pa se morate odločiti tudi za model, ki ga predstavljajo vaša garažna vrata. Cene pa tudi uporabniška izkušnja se namreč razlikuje tudi od tega, ali se odločite za dvižna ali rolo garažna vrata. Vsak od teh modelov ima svoje prednosti, pa tudi slabosti, za to je končna izbira odvisna od vaših osebnih želja in pričakovanj. Na eno strani dvižna garažna vrata močno pripomorejo k estetskemu izgledu vaše celotne hiše ali objekta, poleg tega pa so enostavnejša za uporabo. Upravljate jih namreč s preprostim daljincem. Rolo garažna vrata pa so na drugi strani ugodnejša v primerjavi z dvižnimi modeli. Vseeno pa zagotavljajo visoko kakovost in močno tesnjenje, ki preprečuje velike toplotne izgube.