Sedežne garniture morajo zagotoviti udobje vsem družinskim članom

Sedežne garniture predstavljajo pomemben del vsake dnevne sobe. Predstavljajo mesto, kjer se ljudje po napornem dnevu sprostijo, družijo s prijatelji, uživajo ob gledanju najljubše televizijske nadaljevanke in še in še. Velik faktor pri izbiri kakovostne sedežne garniture je med drugimi velikost, saj mora zagotavljati prostor za vse družinske člane. Sedežna garnitura mora biti  izdelana iz kakovostnih materialov, da lahko ponudi udobno sedenje in ležanje. Različne tipe, velikosti in barve sedežnih garnitur ponujajo na  https://www.kupipohistvo.si/sedezne.html.

Tipi sedežnih garnitur

Izbire je res ogromno, zato se za vsakega najde prava. Sedežne garniture v ponudbi na zgornji povezavi so kotna sedežna garnitura, razne zofe in tudi kotne sedežne garniture, ki imajo tudi posteljno funkcijo. Take so odlična izbira za vse, ki si želijo poleg prijetnega kavča tudi udobno ležišče. Poleg tega tudi prihranite prostor, ker se prostor za sedenje čez dan lahko v hitrem času spremeni v udobno nočno ležišče, katerega lahko ponudite svojim gostom in tako prihranite prostor, saj ima vaša garnitura več namenov.

Na voljo za različni stili, ki bodo vašo dnevno sobo popestrili in obenem zagotovili udobje. Ponudba zajema različne barve ter odtenke in različne dimenzije sedežnih garnitur. Razlikujejo se po izbranih materialih, ki so trpežni in enostavni za vzdrževanje ter ne vsebujejo sledi škodljivih kemikalij.

Zaradi pestre ponudbe barv in dimenzij se tako za vsakega posameznika najde primerna sedežna garnitura. Širok spekter ponudb velikosti bo zagotovil udobno sedenje tudi tistim, ki imate manjše dnevne prostore ali pa imate na voljo manj prostora. Vse barve in dimenzije so hitro dobavljive.

Čiščenje sedežnih garnitur

Sedežne garniture, kavči, dvosedi in zofe so verjetno nepogrešljiv kos notranje opreme vsakega udobnega doma, lahko pa so lahko tudi prava nočna mora, ko pride do nesreče z umazanijo in pride na vrsto čiščenje. Če želimo, da bo naša garnitura čim dlje ohranila svoj prvotni videz, moramo poskrbeti za čiščenje ter nego tega kosa pohištva.

Priporočljivo je, da za oblazinjeno pohištvo še posebej dobro skrbite, s tem, da površino redno čistite, ker se s tem ohranjajo kvaliteta ter popolnost materiala in intenzivnost barve.

Materiali sedežnih garnitur in nega

  • Naravno usnje

Naravno usnje je znano po tem, da zahteva bolj  intenzivno nego od ostalih materialov. Na sedežne garniture je priporočljivo nanesti zaščitno kremo, ki podlago nahrani, jo zaščiti pred pokanjem in obledelostjo, osveži in podaljša življenjsko dobo.

Zaščitni premaz prepreči oksidiranje barve, sploh če je sedežna garnitura dlje časa izpostavljena soncu oziroma je postavljena blizu toplotnega izvora (radiator, peč in kamin). Površina se čisti s čisto krpo in destilirano vodo (ne pušča lis kot jih pušča vodovodna voda) ter z blagim detergentom.

  • Umetno usnje

Umetno usnje se po navadi lahko vzdržuje  na podoben način kot vzdržujemo naravno usnje. Življenjska doba garnitur iz umetnega usnja je navadno krajša, predvsem zaradi razpok na sedalnem delu in naslonih za roke, ki se sčasoma lahko pojavijo.

  • Mikrovlakna (mikrofibra)

Prah ter ostale površinske nečistoče se lahko enostavno odstranijo s čistilnimi valčki ali z valjčki za oblačila. Manjše madeže lahko očistimo z vlažno krpo, tiste bolj trdovratne pa s čistilom in daljšimi krožnimi gibi, da ne poškodujemo vlaken. Mikrovlaken ne čistimo s čistili, ki vsebujejo alkohol, aceton ter z jabolčnim kisom, saj so preagresivni in lahko poškodujejo površino vaše sedežne garniture.

  • Tkanina (bombaž, lan)

Za čiščenje sedežnih garnitur iz tkanin lahko uporabljamo naravna čistila (rastlinski kis, soda bikarbona – nevtralizira neprijetne vonjave in razkroji madeže v tkanini).

Trdovratnejših madežev se lahko lotimo kar  s čistilom, vendar je prej potrebno opraviti  test na manj vidnem mestu. Pri izdelkih za suho čiščenje, ki imajo zelo intenziven vonj, je treba poskrbeti za dobro prezračenje prostora, profesionalne izdelke pa vedno uporabimo po priloženih navodilih za uporabo.

Sedežne garniture popestrijo vsak dnevni prostor, hkrati pa ponujajo več funkcij, zato je pomembno, da imamo zagotovljeno dobo ponudbo različnih tipov tega kosa pohištva, da se za vsak okus lahko najde pravi.