Vrtni kamini so izvrstna pridobitev za vse ljubitelje dobre hrane

Pomlad in poletje sta kot nalašč za pripravo piknikov in zabav, za pripravo izvrstne hrane na vaši zabavi pa lahko poskrbijo vrtni kamini na prostem.  Vrtni kamini so primerni za ljubitelje dobre hrane, gurmane, profesionalne kuharje in gostišča, ki nudijo dobro in kvalitetno pripravljeno hrano.

Rustikalni videz

Ljubitelji vrtnih kaminov in žarov si morda kar predstavljajo kako bi bil videti njihov vrtni kamin s svojim rustikalnim videzom nekje na robu njihovega vrta, ob gozdu ali na terasi prestižne restavracije. Vrtni kamini so večji in opazen element, ki ga lahko spremenimo v unikaten dodatek, ki bo polepšal prav vsako letno teraso ali dvorišče.

Čar vrtnih kaminov, letnih kuhinj, žarov in pizza peči je ta, da kuhinja poteka na zraku in na ognju. Veliko lažje je zakuriti ogenj na prostem, ravno ogenj na drva pa hrani da enkraten okus in vonj. Vrtne kamine lahko uporabljate tako za profesionalno gostinsko uporabo v priznanih picerijah in restavracijah, kakor tudi doma. Z njimi lahko postanete pravi mojster žara, zagotovo pa bodo nad vonjem ognja in hrane navdušeni tudi vsi okrog vas.

Ogenj od nekdaj priljubljen za pripravo jedi

Vrtni kamini nas popeljejo v preteklost, ko so ljudje cenili uporabo ognja, saj jim je le-ta predstavljal vir toplote ter edini način za pripravo hrane. Prav tako je hrana, pripravljena na ognju, še danes po mnenju mnogih edinstvenega okusa in tudi zelo zdrava, zato na hrano iz žara pristajajo tako vrhunski gurmani kot vsi preprosti ljubitelji dobre hrane.

Danes si težko prestavljamo poletne piknike brez ognja na žaru, vonja po ribah, vseh vrstah mesa, siru, pleskavicah, zelenjavi iz žara…

Če se odločate za nakup vrtnega kamina za profesionalno ali pa tudi amatersko uporabo, se je dobro odločiti za nakup kamina iz visoko kakovostnih materialov. Prav tako obstajajo vrtni kamini narejeni po meri in okusu, tako da vam lahko proizvajalec popolnoma prilagodi dizajn vašega kamina. Strokovno delo mojstrov pečarjev, ki imajo ogromno izkušenj in znanja na svojem področju, naj vam bo merilo in vodilo pri izbiri vašega vrtnega kamina vrhunske kakovosti, saj si zagotovo želite da bi vaš kamin bil dolga leta v uporabi.

Unikatni vrtni kamini, prilagojeni vašim željam

Poznamo odprta ognjišča in vrtne kamine iz različnih materialov in tudi različnih velikosti, To vam omogoča peko tako manjših količin hrane (ribe, čevapčiči, pečenje pod peko…), kot organizacijo večjih dogodkov (pogostitev večjih družb, pečenje odojka…). Na trgu pa so na voljo tudi tipski vrtni kamini s številnimi dodatki, ki omogočajo posebna doživetja pri uporabi žara.

Vsekakor je vsako kurjenje ognja in priprava hrane na žaru posebno doživetje, ki se ga prav vsi veselimo v poletnih mesecih.

Ljubitelji dobre hrane bodo zagotovo navdušeni nad odprtih ognjiščem, hkrati pa investicija v vrtni kamin predstavlja dolgoročno dobro naložbo, v kolikor si želite vrhunsko pripravo hrane, s katero bi radi navdušili tudi bolj zahtevne stranke.  Če imate na voljo drva, bo tudi kurjenje ognja za vas pomenilo manjši strošek, hkrati pa je takšno kurjenje tudi zelo zdravo. Ogenj, zakurjen pomladi ali poleti oddaja iz kamina prijetno toploto in kar kliče po druženju. Ogenj namreč od nekdaj predstavlja središče, ob katerem so se ljudje zbirali in družili in tudi zato vrtni kamini ostajajo v modi.

Hrana iz žara zadovolji še tako zahtevne brbončice

Vrtni kamini so prava izbira za vse, ki si na svoji gostinski ali domači terasi želijo pričarati občutek domačnosti in topline, hkrati pa razvajati svoje goste z izvrstnimi jedmi, ki jih lahko ustvari samo priprava na žaru. Vsi vemo, kako lepo je sedeti na terasi in se zazreti v magične plamene ognja, obenem pa uživati ob prijetnih vonjavah hrane. Vonjanje hrane med samo pripravo je zelo pomembno, saj se naše telo počasi pripravlja na uživanje hrane. Vsekakor je priprava jedi na žaru zato edinstveno doživetje.

Priprava hrane na žaru je prijetna in zdrava, saj poteka počasi. Hrane ne pripravljamo na direktnem ognju, ampak ko plameni ognja nehajo goreti. Tako pripravljena hrana potrebuje nekaj vztrajnosti in znanja, vendar se na koncu vsekakor splača. Z nekaj volje lahko vsak manj izkušeni kuhar postane pravi mojster žara.

Čeprav so vrtni kamini aktualni predvsem spomladi in poleti, vas lahko prijetno grejejo še pozno v jesen. Zanimivo je, kako jeseni temperature velikokrat padajo in padajo, ljudje pa še kar nočejo iti v notranjost in se veliko raje grejejo ob prijetnih plamenih ognja na terasi. Ogenj, ki ga nudijo vrtni kamini, namreč lahko pričara toplo in ugodno vzdušje, ob katerem z veseljem posedimo dolgo v noč.