Pregrinjalo za avto – naj bo kampiranje popolnoma brez skrbi!

Neprijetni vremenski vplivi nas lahko doletijo in pokvarijo načrte kjerkoli in kadarkoli. Pred hudim neurjem, vetrom, prahu, močno sončno svetlobo in drugimi ekstremnimi vplivi moramo zavarovati tako sebe, kot naš jekleni konjiček. Vemo, da avtomobili niso poceni stvar in škoda, ki nastane ob določenih vremenskih vplivih je lahko še dodatni finančni zalogaj, katerega si morda ne more privoščiti vsak. Tukaj na vrsto pride pregrinjalo za avto. Gre za najsodobnejšo prevleko za  naša vozila, ki ga učinkovito ščiti pred neprijetnimi vremenskimi vplivi in drugimi zunanjimi dejavniki, na primer zaščita pred peskom, prahom, padci storžev na streho in podobno.

Kampiranje popolnoma brez skrbi

Pregrinjalo za avto je odlična izbira za tiste, ki se odpravljate kampirat ali pa, če veliko potujete in ste z avtom na poti. Še posebej v kampih, ki so v naravi, takšno pregrinjalo pride še kako prav, saj je v okolju veliko dejavnikov, ki lahko poškodujejo zunanjost našega avtomobila. Na primer prah ter pesek, ki sta prisotna na vsaki poti. Drobni kamenčki, ki se odbijajo lahko poškodujejo naše vozilo. Seveda takšna škoda ni preveč resna, vendar se poškodba na avtu vseeno pozna. Prah, ki se dvigne med vožnjo, vedno zapraši naše avto in vedno znova, ga moramo prati. Še posebej je opazno pri svetlih avtih. Našega vozila se nam seveda na dopustu, ne splača prati vsak dan, s pomočjo pregrinjala za avto pa nam o tem sploh ne bo potrebno misliti.

Pregrinjalo za avto proti toči

Ker škoda ne poškoduje samo vaših pridelkov ter vrta, lahko poškoduje  vse možne stvari, med drugim tudi vaše vozilo. Pregrinjalo za avto, znamke Wagner, je najbolj uporabljeno takrat, kadar pada toča. Temu se seveda ne moremo izogniti, še posebej če živite v mestu in nadstreška ter garaže nimate in ste primorani pustiti svoj avto zunaj. Pregrinjalo je narejeno iz debele proti-udarne pene, ki bo ščitila vaše vozilo po celotni dolžini vašega vozila. Ker ima več slojev, učinkovito ščiti vozilo pred zelo močnimi neurji in točo. Primerna je tako za manjše, kot večje avte, saj si velikost pregrinjala izberete sami. Za uporabo je zelo enostavno. Razgrnete jo preko vašega vozila in jo pritrdite s posebnimi trakovi in tako preprečite, da bi  karkoli lahko poškodovalo vaše vozilo.

Njena prednost je ta, da je na najbolj obremenjenih delih avtomobila še dodatno ojačana. Še ena prednost je ta, da ima to pregrinjalo tudi dodatne bočne zaščite, da bo vaš avto kvalitetno zaščiten tudi ob strani in ne samo po vrhu. Takšna prevleka za avto ima ogromno prednosti in izboljšav, kot jo imajo poceni, navadne prevleke, brez dodatne pene in podobnih elementov. Možno je tudi dodatno sredinsko pripenjanje cerade, vsebuje odprtino za pretok zraka in preprečevanja zadrževanja vlage ter vrečo za enostavnejšo hrambo zloženega pokrivala proti toči.

Močan veter

Ker ima pregrinjalo za avto možnost zapenjanja, je možnost, da vam veter sname pregrinjalo zelo zelo majhna. Poleg klasičnega zapenjanja na sprednjem in zadnjem odbijaču, ima to pregrinjalo za avto tudi sredinski varnostni pas, ki preprečuje, da bi ga odpihnilo.

Odprtina proti kondenzaciji 

Kot ste že opazili, se nakup pregrinjala splača. Poleg odlične pene ter ostalih kvalitetnih funkcij, ki jih premore, je tukaj še odprtina za kondenzacijo. Ta odprtina preprečuje zadrževanje vlage pod vozilom in omogoča hitrejše in enostavnejše sušenje tudi na vozilu. To je odlično takrat, ko so prisotni daljši nalivi in moramo avto zunaj pustiti dlje časa.

Kvalitetno in uporabno pregrinjalo za avto je nekaj, kar potrebuje vsak latnik jeklenega konjička. Z njim ga boste ustrezno zaščitili in ne boste več skrbeli, koliko dodatnih stroškov vam bo prinesla toča.