Klop za dvigovanje uteži – doma ali na fitnesu

Kadar želite povečati svojo moč, se utrditi in narediti nekaj koristnega za svoje telo, je klop za dvigovanje uteži odličen pripomoček, ki ga lahko uporabite kar v domači telovadnici. Vsi vemo, da nam kdaj pa kdaj enostavno zmanjka časa za odhod na fitnes in zato si lahko z domačimi pripomočki omogočimo hitro rešitev za isto težavo.

Če ste se znašli v dilemi, katera klop za dvigovanje uteži bi bila primerna za vas in vaš prostor doma ali v vašem fitnes studiu, smo vam pripravili kratek vodič, v katerem boste našli koristne informacije in nasvete. Če bi potrebovali kakšno dodatno strokovno mnenje, so vam pri podjetju sportnaoprema.si zmeraj na voljo!

Katera klop za dvigovanje uteži je primerna za vas?

Osebe, ki veliko svojega časa porabijo za rekreacijo v domačem ali javnem fitnes studiu, vedo, da je izbira pravilne naprave zlata vredna. Ker bi želeli z napravo učvrstiti različne mišične skupine, vam priporočamo klop za dvigovanje uteži naslednjih proizvajalcev:

  • za rekreativne uporabnike: Marbo, Duvlan, Bluegym ter K-Sport;
  • za zahtevnejše – profesionalne uporabnike pa: Barbarian, Impulse ter ATX.

Ker osebe, ki se redno ukvarjajo z rekreativnim ali profesionalnim športom, potrebujejo pravo vrsto naprave za želene utrditve mišičnih skupin, bodo med uporabo zgoraj naštetih proizvajalcev uživali v popolnosti.

Vrste klopi

Ponudba klopi, ki jo ponujajo pri sportnaoprema.si, zajema:

  1. »Flat« ravne fiksne klopi,
  2. nastavljive klopi,
  3. naprava za Hip Thruster,
  4. specialne klopi.

Flat – ravne fiksne klopi

To so oz. je klop za dvigovanje uteži, ki je bolj enostavna vendar zanesljiva. Primerna je za izvajanje velikega števila vaj za različne mišične skupine – izvzete so vaje z nagibi. Takšna klop je stabilna, zanesljiva ter nizka. Primer takšne klopi je Flat red line bench.

Nastavljive klopi

Ta vrsta klopi je zelo razširjena in omogoča veliko možnosti za izvajanje različnih vaj. Zaradi enostavnega okvirja in mehanizma z več nastavitvami jo lahko za svoj trening kombinirate z drugimi napravami, saj ima spodaj nameščena kolesca, s katerimi jo enostavno prestavljate. Teh klopi je več vrst:

  • med drugim profesionalna Bulls bench, ki omogoča 12 kotov naslonjala ter 4 kote sedeža za resnično prilagojeno vadbo posamezniku;
  • nastavljiva klop za dvigovanje uteži s 7 pozicijami, ki ima dodane nožne blokerje za enostavno izvajanje vaj za trebušne mišice;
  • klop za izvajanje bench pressa in podobno.

Naprava za Hip Thruster

Odlična in učinkovita naprava za bočne potiske z vadbeno elastiko, utežmi ali kar kombinacijo obojega. Priporoča se za domače ali javne fitnese, saj naprava omogoča odlično izvedbo vaj za mišice gluteus maximusa – ritne ter zadnje in sprednje stegenske mišice.

Specialne klopi

V tej skupini se znajdejo klopi, ki so korak ali dva pred podobnimi izdelki, pa naj se to tiče videza, kakovosti, ali katere druge lastnosti. To so klopi, ki so namenjene za izvajanje točno določenih vaj, specifične mišične skupine ter določene gibe. V ponudbi podjetja, bi to bile Scott klopi za dvigovanje uteži.

S temi klopmi izolirate bicepse ter preprečite delo s hrbtom, rameni in boki. Podobna naprava za to je klop za trebušnjake ali tako imenovana abdominal bench, na kateri imate noge fiksno na mestu, gibi telesa pa so nadzorovani.

Za izbiro in nakup določene vrste klopi vam priporočamo, da se, v primeru, da ne veste, katera klop bi bila prava izbira za vas, posvetujete s strokovnjaki in šele nato nadaljujete z nakupom. Na spletu je seveda ogromna ponudba takšnih in drugačnih znamk ter izdelkov, vendar glejte na kakovost in dolgotrajnost izbranega izdelka, saj vam lahko služi vrsto let, brez kakšnih težav, popravil in večjega vzdrževanja.

Izberite primerno kakovost za svoje potrebe!