Nega obraza za zdrav videz

Obraz je eden izmed najbolj izpostavljenih delov našega telesa skozi vse leto. Ravno zaradi te izpostavljenosti je nega obraza ključnega pomena, če želimo čim dlje ohraniti svež in mladosten videz.

Trgovine in razni oglasi nam ponujajo toliko različnih načinov in produktov za urejen videz našega obraza, da se večina ljudi niti ne zna pravilno odločiti med njimi. Za najbolj optimalen izbor je pomembno poznati svoj tip kože, vsekakor pa se je dobro odločiti tudi za čim kvalitetnejši kozmetični izdelek oz. kozmetični tretma.

Najpogostejše težave s kožo na obrazu

Katere so tiste težave, zaradi katerih naša samozavest pade in začnemo vedno bolj razmišljati o dodatni pomoči? Da se sploh začnemo zares zanimati, kako dejansko poteka pravilna nega obraza?

Najpogosteje nas, ne glede na starost, pestijo:

  • mastna koža (na T-predelu ali po celem obrazu),
  • akne (predvsem mladostnike, čeprav niso nujno povezane s puberteto),
  • rdečica,
  • občutljivost,
  • gube,
  • hiperpigmentacija;

Preventivna nega obraza

Najpomembnejša je nega kože ”od znotraj”. To pomeni, da poskrbimo za zadostno pitje vode ali ostalih nesladkanih tekočin – približno 2 litra dnevno. Jemo čim kvalitetnejšo hrano, bogato z omega 3 maščobami in vitamini. Spimo dovolj časa, povprečno 8 ur na noč. Vsaj 15 minut v dnevu se gibamo intenzivneje. Poskrbimo za uporabo kvalitetne in čim bolj naravne kozmetike, kot je npr. Paula’s choice, ki ne vsebuje zdravju škodljivih snovi. Ne izpostavljamo se soncu predolgo časa. Poskušamo živeti s čim manj stresa, saj je le-ta odgovoren za mnogo težav, ne le za težave s kožo.

Upoštevanje teh napotkov vsaj večino časa pomeni, da je nega obraza in celotnega telesa zelo kvalitetna. Ker pa zaradi življenjskega sloga žal težko upoštevamo vse nasvete, je dobro vedeti, da imamo na voljo kozmetiko, ki našo kožo kljub utrujenosti poživi in ji zagotovi lep, sijoč videz.

nega obraza aloe

Kaj, če so se težave že pojavile?

Nega obraza se izvaja vsaj enkrat dnevno, če je koža aknasta, mastna ali kako drugače problematična, pa jo čistimo dvakrat dnevno, da odstranimo odmrlo kožo ter odvečno maščobo.

Tudi mastno kožo je treba dovolj vlažiti, kar dosežemo z uporabo kvalitetne kozmetike, ki je primerna za točno določen tip kože.

Kako določiti tip kože?

Dobra in izkušena kozmetičarka vam bo zagotovo znala svetovati, kateri tip kože imate in katera kozmetika sta najprimernejši za vas. Nega namreč ni enaka za vse tipe, zato lahko na podlagi testov ugotovite, kaj vam najbolj ustreza za uporabo v salonu ali doma.

Vrste kozmetičnih produktov

Za pravilno nego je ključno tudi poznavanje raznih izdelkov, saj vsi niso primerni za vsakodnevno uporabo. Vsakdanja nega obraza se izvaja z blagimi čistili, toniki in hidratantnimi kremami, enkrat tedensko uporabljamo piling, medtem ko se maska za obraz lahko nanaša le enkrat do dvakrat mesečno. To je zelo pomemben podatek, v nasprotnem primeru lahko kožo le še bolj razdražite in poškodujete.

Obisk kozmetičarke je dobra izbira

V kvalitetnih kozmetičnih salonih delajo strokovnjakinje, ki vam bodo znale dobro svetovati, pri njih se boste lahko odločili za specialne nege kože, npr. nega obraza za mladostnice, anti-aging nega in podobno, uporabljajo pa seveda zelo kvalitetne kozmetične pripravke. Takšni so na primer izdelki za nego obraza Aikon ali pa Philip Martin’s.

V salonih ponujajo tudi dodatne storitve, kot so oblikovanje obrvi, globinsko čiščenje, depilacija obraza, barvanje trepalnic, s čimer lahko svojemu svežemu izgledu dodate piko na i. Kozmetičarke bodo postopek nege prilagodile vašim željam in potrebam, tako da boste od tam odnesli kar največ, hkrati pa vam bodo dale še koristne napotke, kako z nego nadaljevati tudi doma. Vaši koži boste s takšno skrbnostjo zagotovo povrnili njen naravni sijaj in svežino, vi pa se boste počutili bolj zdravo in samozavestno.