Pismo partnerju, ki je tam nekje…

Razmišljam, kako bi se ti predstavila in povedala kdo sem in nenazadnje zakaj bi to sploh naredila? Morda zato, da boš prebral, premislil in se zavzel nad zapisanim preden me boš vzel.

V »ljubezni« sem nekoč doživela vse oblike nasilja. Bila sem psihično in fizično nadlegovana, tudi spolno zatirana in ni mi bilo dovoljeno izražanje v nobeni obliki. Že v otroštvu ne in v večini izbrani partnerji so bili na podlagi vseh možnih vzorcev, da sem se le naučila kar je bilo potrebno. Srečala sem se s posesivnimi, agresivnimi, izprijenimi, čudnimi, bolnimi in alkoholnimi partnerji. Vendar zavedam se zakaj in sem hvaležna za te izkušnje. Tega več ne potrebujem, zato ti zapisujem kaj si želim. Pišem tebi, ki bi z mano preživel čas, ki mi je na voljo. Razložila sem ti del preteklosti, ker se mi ne ljubi igrati igric in predvsem se mi ne ljubi imeti površinskega odnosa. Sem poskusila, ne gre, čeprav tudi v primeru, ko je parter imel tisto, kar bi bilo drugi ženski vse.

Sem ženska, ki kljub vsem svojim izkušnjam v življenje vedno znova zaupa in upa. Vem, da je nekaj več nad nami, nekaj kar nas varuje pred vsem negativnim in zavedam se, da je vse kar je bilo, tudi prav. Moj pogled žari, sem nasmejana in iskrena oseba. Še vedno imam težave pri izražanju sebe, vendar se vedno znova trudim celostno izboljšati.

Od tebe dejansko nič ne pričakujem in od tebe sem sposobna iti vsak trenutek, brez oklevanja in poznejših obžalovanj. Ne moreš biti moja last in jaz ne tvoja. Želim si, da me nežno spremljaš in z mano raziskuješ še neodkrito in tisto kar bi naju oba veselilo. Nekaj moraš in hočeš raziskati tudi sam in jaz sama. Od tebe si želim samo to, da me vodiš tam, kjer sama ne znam. Jaz ti bom ponudila enako. Želim, da sprejmeš vse kar sem, vse kar sem bila in kaj še bom. Sem ranljiva in če se ti enkrat predam (kar ne pomeni samo s papirjem in potrditvijo, ki se ji reče poroka) vedi, da sem se ti dala z vsem svojim srcem, z vsem kar premorem. Časa, ki ti ga namenjam nebom nikoli dobila nazaj. Zaupam ti in resnično nimam namena, da to zaupanje zamajeva. Znam ljubiti, znam sprejeti, znam se prilagoditi in pogovoriti. Vendar ne želim, da me jemlješ za samoumevno, ker to nisem. Sprejmi tudi vse tisto kar ni popolno. Trudim se in vem, da se tudi ti. Želim si, da mi je s teboj lepše in užijeva vsak skupen trenutek, ki nama je dan. Zelo te cenim, saj si tisti, ki hodi vzporedno z mano, tudi, če nisi vedno v moji neposredni bližini. Želim si, da me kdaj presenetiš, rada imam presenečenja. To ne pomeni, da mi moraš prinesti šopek najdražjih rož, vesela bom, če mi rožo utrgaš na prvem travniku in mi jo pokloniš z žarom v očeh, kar tako, ne za rojstni dan. Vsak dan je pomemben, sestavljen iz majhnih stvari in takšni pokloni mi izredno veliko pomenijo. Zelo bom hvaležna. Rada zbiram trenutke in ne stvari.

pismo bodočemu partnerju roka

Rada imam naravo in vse kar je z njo povezano.

Zelo rada imam sonce in vročina mi prija. Če nimaš rad sonca, prav, ampak jaz  hrepenim po soncu in vročini. Sem rada brez oblačil, golota mi pomeni svobodo in sprejemam svoje telo v celoti.

Rada plavam, voda me pomirja in daje dober občutek mirnosti in plavam, če le lahko gola. No v primeru, da to ni možno imam v omari tudi kakšne kopalke. Rada sem v naravi s šotorom ali brez njega, pod milim nebom. Znam loviti ribe in ponoči opazujem nebo, zvezde. Ja, sem romantična dušica in cenim spontane stvari, ne tistih, kupljenih, to zna in lahko vsak.

Zimski čas mi ni najljubši, najraje bi vedno, ko je zima odpotovala v tople kraje.

Če je zima in imaš rad zimo bom brez težav sklenila kompromis in lahko greva recimo smučat ampak jaz bom v koči ali kjerkoli bi že bila, brala, pisala , zakurila ogenj in ti z ljubeznijo pripravila kosilo, ko bi se vrnil nazaj.

Rada tudi hodim, grem na sprehod. Krajši in daljši. Moja kondicija večkrat zavisi, včasih je boljša in drugič slabša, poskušam najti optimalno stanje.

Vendar si želim, da me ne siliš v šport, če sama ne čutim tako.

Rada tudi kolesarim. Včasih mi tudi to gre bolje, drugič slabše, vendar pomembno je, da me veseli.

Rada imam živali. Vse živali. Ljubi so mi konji, nekaj časa sem bila veliko v njihovi družbi in občasno grem jahat. Rada imam pse, mačke, ribe, skratka vse, najraje pa dlakave kosmatince.

Rada Izdelujem različne dekoracije in barvam pobarvanke, ne poslušam radia in ne gledam televizije, razen kakšen izbran film vsake toliko časa in poslušam meditacije, afirmacije in vsekakor mi niso pri srcu socialna omrežja. Tam se zagotovo ne najdeva saj imam raje pristen osebni stik. No, čeprav se internetu ne izognem vsakič in z ljudmi rada kaj koristnega delim.

Rada imam glasbo, poslušam veliko različnih zvrsti, odvisno od počutja. Všeč mi je klasična glasba, včasih harmonika, popevke in spet drugič kakšna dobra rock izvedba. Ne maram moderne glasbe, ki jo danes ustvarjajo, bližje mi je recimo Elvis.

Rada tudi pojem, v zboru sem pela veliko let. Pojem vsako jutro, pojem čez dan in vsakič, ko se tako počutim.

Rada tudi plešem, v slovenski narodni noši sem plesala več kot desetletje, potipala sem kakšno salso in nasploh latino ritme. Ideje o kakršnemkoli plesu ne bom zavrnila. Všeč mi je, ob plesu sem sproščena in uživam. Udeležim se kakšnega koncerta, dobre predstave, dramske igre ali zabave. Sem komunikativna in družabna, dobro se razumem z ljudmi, vendar izbiram v kakšni družbi bi rada bila. Vsekakor mi je to pomembno, saj čas, ki ga z nekom delim mora imeti dodano vrednost, drugače sem raje doma in se ukvarjam sama s sabo in stvarmi, ki jih rada počnem.

Rada potujem in raziskujem nove kraje, njihove običaje, različne tradicije, drugačno in novo kulinariko, kulturo. Bila sem v nekaj deželah, med drugim v Španiji, Italiji, Tuniziji, Turčiji, premalo, želim si odkrivati več sveta, morda skupaj s tabo. Ne zaradi bežanja pred sabo ali nama, ampak, ker si to želim. Moje naslednje potovanje je na črno celino.

Rada ustvarjam, kuham, pečem in preizkušam nove načine prehranjevanja. Poskusila sem presno, mesno, brezmesno dieto, način prehranjevana po tradicionalni kitajski medicini in še veliko tega. Trudim se jesti zdravo, meso mi vedno bolj smrdi, ne vem kakšna bo končna odločitev, če sploh bo.  Vedno tipam kaj mojemu telesu najbolj odgovarja. Zelo rada imam ribje jedi.

Rada naredim kakšno lepo fotografijo, ljudi, hrane in narave. Rada fotografiram in zdi se mi, da brez besed lahko povemo. Fotografije povedo veliko.

Sem radovedne narave in željna živeti polno, če se le da drugačno in v vsakem dnevu poiščem nekaj kar me osrečuje in daje navdih.

Rada imam ljudi, vse ljudi. Otroke in starostnike. Vsak od njih nosi svoje sporočilo in vsako je posebno.

Moja slaba navada je kajenje. Kadim in fino je, vendar, ko se bom odločila bom tudi kaditi nehala. Škodi, smrdi mi, vem, ampak se še ne zavedam dovolj.

Želim si družine s tabo, vendar ne za vsako ceno. Želim si jo, če se tudi ti zavedaš te odgovornosti in imaš podoben pogled na vzgojo. Pomeni, da si želiš otroke vzgojiti s svojim vzorom. V poštene, dobre in samozavestne odrasle in v kolikor se strinjaš, da se jim na tej poti pomaga zgraditi in ne da jih zgradiš po svoje, po svojih pričakovanjih in kot ti misliš, da je prav in mora biti. Da se strinjaš s tem, da jim predaš svoja znanja in poglede vendar od njih ne zahtevaš, da gredo po tvoji poti. Da jim dovoliš odkriti lastno identiteto in da so to kar si želijo biti ali postati. Da jim dovoliti oditi, ko bo čas za to.

Raziskujem tudi duhovni svet, meditiram in iščem najboljši način, da sem povezana sama s sabo. Želim najti ravnovesje, tudi po horoskopu sem tehtnica, in želim si povezanost telesa, srca in duha. Velikokrat se pogovarjam sama s seboj, takšna sem. Upam, da te to ne zmoti. Velikokrat imam malo morje takšnih in drugačnih idej, ki jih kot igro poskušam izpeljati in če uspe ali ne, se s tem ne obremenjujem, grem naprej.

Želim si, da si dobrosrčen in si želiš kot jaz pomagati drugim bitjem na različen in morda svoj način. Rada berem in zanimajo me različna gradiva o osebni rasti in prav tako rada pišem. Pišem o svojih izkušnjah, včasih pa samo tako, za hec. Kot tole pismo tebi, ki v tem trenutku ne obstajaš. Ali morda obstajaš, vendar še nisi ob meni. Pisanje je moja sprostitev, lažje se izražam preko pisane besede in imam svoj dnevnik ob enem.

Da ti povem še morda o ideji kje in kako bi rada živela. Moja lokacija je nekje ob gozdu, v naravi, kjer je mir in v bližini voda. Umirja me petje ptic in zelena barva narave. Obožujem zeleno barvo. In hiša, ki meni predstavlja toplino in občutek doma je lesena brunarica, kljub vsemu pa si v bližini želim dostopnost civilizacije.
Radost, veselje, harmonija, mir in ravnovesje. To, da ceniš mojo vrednost zate, kot bi jaz cenila tebe in tisto kar daš. Želim, da se zavedaš, da dva ne gresta vedno po isti poti, vendar vseeno gresta skupaj. Ne glede na vse, gresta. Želim si iskrenih pogovorov in časa s teboj, ko sva samo midva, brez drugih. Kot sem povedala, zelo rada imam družbo, vendar, ko je mogoče si želim biti samo s teboj. Želim si povezanosti, ki jo bova razumela samo midva. Želim si, da veš, da se vedno spreminjam in sem včasih nepredvidljiva. To me dela polno in živo. Po občutku se lotim novih stvari, rada se kaj novega naučim in spremenim mnenje. Celo življenje se želim učiti. Rada se učim in grem v neznano.

Želim si, da en drugemu pomagava s tem, da se navdušujeva, podpirava in deliva vse lepote življenja in tudi trenutke, ko pride kakšen izziv. Takrat si želim, da ohraniva mirnost in čistost ljubezni do sebe ter naju. Vedno bom ostala zvesta, sebi, tebi in nama.

Želim si, da nisi obremenjen s preteklostjo in ne s prihodnostjo, da se lahko prepustiva življenju in samo opazujeva kaj nama prinese.

Želim ti delati družbo in dovoliti, da me ljubiš in jaz tebe v enaki meri nazaj, z odprtim srcem in brezpogojna ljubezen je vse kar si želim.

Sem preprosta a za nekoga tako zelo zahtevna.

Ne iščem te in te ne potrebujem, le želim si te. Verjetno si želiš podobno tudi ti, le biti iskreno ljubljen, razumljen in sprejet.

Sem kraljica in počakala bom tebe, kralja. Si upaš biti kralj? Sploh obstajaš? V kolikor ne, bom raje sama in kljub temu bom ljubila življenje v največji meri.

Morda se vidiva kmalu, nekje na poti ali nikoli, vseeno je. Tudi, če se ne uresniči, samo toliko, da vsaj veš, kdo sem bila, kdo sem in kaj si želim, ko in če prideš v moje življenje.